Ingredienser
2 egg 1 ss sukker 1 ts bakepulver 1,5 dl melk 125 g mel 1/2 ts salt
Tilberedning
-Bland det tørre -Bland melk og eggeplommer -Rør dette sammen -Pisk eggehvitene STIVE, og bland det i røra

Mer om Amerikanske pannekaker

Amerikanske pannekaker, også kjent som «flapjacks» eller «hotcakes», er en høyverdig frokostfavoritt som er veldig annerledes enn de tynne, europeiske crêpes-variantene. De er tykke, fluffige og servert i høye stakker, ofte toppet med sirup, smør, frukt eller pisket krem. Amerikanske pannekaker har rundet ut mange frokostbord siden kolonitiden, og deres popularitet har ikke vist noen tegn til å avta.

Oppskriftene på amerikanske pannekaker kan variere fra region til region. I Sør-statenes kjøkken kan du finne pannekaker laget med «buttermilk», et surmelkprodukt som gir pannekakene en syrlig, rik smak og bidrar til deres luftige tekstur. I andre regioner, kan sukkeret i oppskriften erstattes med honning, lønnesirup eller melasse for en mer distinkt søthet.

Amerikanske pannekaker er en allsidig rett som kan tilpasses mange smaker og dietter. For eksempel, for de som følger et vegansk kosthold, kan tradisjonelle ingredienser erstattes med plantemelk og egg-erstatning for å lage dyrevennlig versjon. Amerikanske pannekaker kan også være glutenfrie, med bruk av alternativer som mandel- eller havremel istedenfor hvetemel. I tillegg, er det mulighet for å legge til nøtter, frukt eller til og med sjokoladebiter i pannekakerøren for ekstra smak og tekstur.

Tross deres popularitet til frokost, er amerikanske pannekaker ikke begrenset til morgentimen. Mange amerikanere nyter dem til brunsj, lunsj eller til og med middag, noen ganger som en del av en «frokost for middag» tradisjon. Enkelte restauranter og kafeer i USA serverer amerikanske pannekaker til enhver tid på døgnet, noe som underbygger deres allsidighet og evige appell.

Selv om de ofte er laget hjemme, har amerikanske pannekaker også en sterk tilstedeværelse i restaurantbransjen. Fra trendy «pancake houses» til gamle diner-steder, fra gourmetbistroer til nabolagskafeer – overalt kan man finne et sted som serverer denne frokostklassikeren. I tillegg er det noen kjente merker i USA som har spesialisert seg på å lage ferdige pannekakerørblandinger for hjemmebruk. Disse blandingene gjør det enkelt for folk å lage sine egne fluffy amerikanske pannekaker, selv uten noen spesielle kulinariske ferdigheter.

Amerikanske pannekaker representerer en bit av amerikansk frokostkultur som er elsket av folk rundt om i verden. Deres uimotståelige smak, deres fluffige tekstur og deres evne til å være en kulinarisk lekeplass for mange forskjellige topping-kombinasjoner gjør dem til en favoritt blant både store og små. Enten du nyter dem på en lat søndagsmorgen, under en festlig høytid sammenkomst eller en tilfeldig hverdagsmiddag, leverer de alltid et smil rundt bordet.