Ingredienser

1 ung and
2 ts koriander
½ ts støtt ingefær
½ ts kardemomme
3 kryddernelliker
1 ts safran
1 løk
50 g smør
500 g stensopp
2 ½ dl yoghurt
½ ts salt
1 knivsodd pepper
1 ss finhakkede mynteblad

Tilberedning

Gjør anden gryteferdig og del den i 6-8 stykker. Fres koriander, ingefær og finhakket løk i halvparten av smøret i en stor gryte. Tilsett kardemomme, nellik, halvparten av safranen og litt salt. Rør om i blandingen noen minutter og legg så andestykkene i gryten. Skru opp varmen og vend kjøttet i kryddersmøret, men sørg for at det ikke får særlig mye farge. Tilsett så mye vann at kjøttet akkurat dekker. Legg lokket på og la retten stå og surre mellom 75-90 minutter.

Bland yoghurt med pepper, hakkede mynteblad og litt av smøret, som er lettsmeltet, og sil det hele ned i gryten når anden er nesten ferdig. La deretter retten surre videre til en tredjedel av yoghurt-blandingen er kokt inn.

Gjør soppen i stand. Smelt resten av smøret, tilsett resten av safranen og vend soppen 6-8 minutter i dette i en panne eller gryte uten lokk.

Legg andestykkene pent opp på et fat, hell soppen over og server retten straks.