750 g laksefilet
1 ss salt
1 ss sukker
1 ts knust hvit pepper
2 ts sennepsfrø
2 ts anisfrø
1 ss pernod
Saus:
1 beger creme fraiche
3 ss hakkede friske urter – f. eks. persille, dill, estragon og gressløk
1 ss sukker
1 / 2 ts salt
1 ss vineddik
litt kvernet pepper
Fyll:
1 / 2 beger seterrømme
2 ss finhakket gressløk
salt og pepper
Laksefileten med skinn må graves 2-3 døgn på forhånd.
Vask fisken og tørk den godt. Bland alle krydderne i en kopp og fordel jevnt på begge sider av fileten. Legg den i et glassfat med skinnsiden opp og dekk med film. Sett et lett press på fileten og la den stå i kjøleskapet 2-3 døgn.
Når den er ferdig, skjæres den i tynne skiver og rulles sammen rundt rømmefyllet som er stivpisket med gressløk, salt og pepper.
Alle ingrediensene til urtesausen kjøres i hurtigmikser til den er fin og grønn med fyldig konsistens.
Anrett lakserullene med fyllet på urtesausen og garner med salatblader og kanskje litt agurksalat.