Ingredienser

* 200g Maryland cookies
* 75 g usaltet smør
* 750 g Philadelphiaost
* 200g sukker
* 4 hele egg
* 2 eggeplommer
* saften av 4 lime
* springform (ca 20 cm)
* aluminimusfolie

Tilberedning

1. Legg et stort stykke folie over bunnen av springformen (eller to overlappende stykker hvis rullen ikke er bred nok). Fest formen over folien og brett den opp langs siden utenpå formen. Sett hele greia på et nyt stykke folie, som også presses godt opp rundt formen slik at du får et vanntett lag.
2. Kjør kjeksen til smuler i en matprosessor, tilsett smøret og kjør videre. Press kjeksmassen ned i bunnen av springformen med hendene eller baksiden av enskje. Sett formen i kjøleskapet så kjeksbunnen får stivne, og sett stekeovnen på 180 grader.
3. Visp kremosten forsiktig til den er glatt, og tilsett så sukkeret. Visp inn egg og eggeplommer og til slutt limesaft. Kok opp en full kjele med vann.
4. Hell kremostfyllet over den avkjølte kjeksbunnen, sett formen i en langpanne og hell i kokende vann til det står halvveis opp på den foliekledde formen. Flytt formen så rolig du kan over i ovnen og la ostekaken steke i ca 1 time, sjekk etter 50 min. Den skal virke stivnet, men ikke hard. Under overflaten skal du ane en sensuell skjelving.
5. Ta langpannen ut av ovnen og ta springformen forsiktig opp av vannbadet. Sett formen på en rist, fjern det ytterste folielaget, riv forsiktig av folien utenpå formen og sett den til avkjøling. Når ostekaken er helt avkjølt, setter du den i kjøleksapet og lar den stå der i ca 20 minutter før den serveres.

………………

1. Overfør kaken til et fat, løsne formringen. Ikke fjern bunnen, da faller kakaen lett fra hverandre. Det gjør livet enklere hvis du varmer kniven og kakespaden under varmtvannsspringen før du begynner å skjære og servere.
2. Server gjerne med en frisk saus til, men bar i veldig små mengder. Pynt med litt melis og / eller lime-blader.