Ingredienser

2 villender
1 boks frossen konsentrert appelsinjuice, 200 g
1 ts malt ingefær
1/2 krm kajennepepper
2 ts rosmarin

Steking:
1 ts salt
2 krm pepper
2 ss smør eller margarin
1 1/2 dl av marinaden
1 ss soyasaus

Saus:
1 appelsin
stekesjy
2 ss honning
1 ss appelsinlikør
salt
pepper
3 ts arrowrotmel
appelsin
persille

Tilberedning

Ta ut innmaten av fuglene, skyll og tørk gdt. Legg dem i hver sin tykke plastpose.

Bland appelsinjuicen etter anvisningen på boksen og tilsett krydder. Hell marinaden over endene. Klem ut luften i posene og knyt sammen. La posene ligge i kjøleskap i 2 døgn. Snu posene et par ganger under marineringen.

Hell av marinaden og spar den. Tørk endene og gni dem inn inn- og utvendig med salt og pepper. Bind dem eventuelt opp.

Brun dem rundt det hele i en stekepanne på middels varme. Legg endene med brystsiden opp i en ildfast form eller langpanne. Hell litt av marinaden i formen slik at det dekker bunnen. Tilsett soyasausen.

Stek på nederste rille i ovn ved 200 C i 45-60 minutter, avhengig av fuglenes alder. Øs ofte med marinaden. Kjenn etter om kjøttet er mørt ved å stikke i lårkjøttet med en stekenål. Kjøttkraften skal være klar.

Ta opp fuglene og hold dem varme. Sil stekesjyen og fjern alt fett.

Vask appelsinen i varmt vann og skjær den i skiver og deretter trekanter. Kok opp stekesjyen og marinaden. Tilsett honning og smak eventuelt til med appelsinlikør, salt og pepper. Rør arrowrot ut i litt kaldt vann. Jevn sjyen under omrøring. Tilsett appelsinbitene.

Skjær opp fuglene. Plasser skroget på et serveringsfat og legg kjøttet tilbake på skroget. Hell saus over og rundt fuglen. Garner med appelsinskiver og eventuelt parsille.

Server med kokte eller stekte poteter og grønne bønner.