4 steinfrie appelsiner
1 moden, men fast stor avocado
1/2 rød løk, skåret i 1 cm tykke skiver
en klype salt
2 ss olivenolje
1 kryddermål tørket rosmarin
1 kryddermål knuste fennikelfrø
Skrell appelsinene og fjern de hvite hinnene med en skarp kniv. Arbeid over en bolle slik at saften fra appelsinene renner ned i bollen. Del appelsinene i båter. Skjær på begge sider av hver båt så de kommer ut fra hinnen. Legg dem i en salatbolle.
Halver og skrell avocadoen, ta ut steinene og skjær fruktkjøttet på skrå i tynne skiver. Ha dem i salatbollen.
Del løkskivene i ringer. Legg dem over appelsinbåtene og avocadoskivene.
Visp sammen salt, 1 1/2 ss appelsinsaft, olje og urter. Hell dressingen over salaten og server straks.
NB: Hvis du serverer senere enn 10 minutter etter at du har laget den, før avocadoen er blitt brune. Et triks for å unngå misfarging av avocadoen er å pensle avocadokjøttet med sitronsaft.