Ingredienser

4 stk. løk
6 ss smør
8 dl hønsebuljong (utblandet)
12 dl konsentrert appelsin (frossen, små bokser)
3 ss maisennamel
ca. 1 pt. frisk estragon
4 stk. appelsin (til pynt)

Tilberedning

Sausen kan gjerne lages dagen i forveien og gis et oppkok og god omrøring før servering.

Finhakk løken og surr den i smør i en panne til den blir blank. Ha alt over i en kjele som tar minst 3 l. Hell på buljong og appelsinjus og la alt koke noen minutter. Jevn sausen med maisenna utrørt i litt kaldt vann. Kok opp og smak til med salt og hakket estragon. Sil sausen før servering.

Skjær skallet av appelsinene og skjær ut appelsinbåter uten skinn. Pynt fatet med disse.

Server sausen til stekte kyllingfileter med varm appelsinsaus, kokte poteter og grønnsaker, f.eks. lettkokt blomkål, brokkoli og endive (sikori).