Ingredienser
1 ts revet ingefær 1 ss honning 1 ss sukker appelsin banan kiwi ananas
Tilberedning
Skrell og del opp frukten i biter/båter. Wok de sammen med litt smør, sukker, honning og ingefær. Dryss gjerne over med kokos eller nøtter. Serveres lun evt. med is, pisket krem eller rømme.

Mer om Appelsinwok

Appelsinwok er en spennende og fargerik rett som kombinerer typiske ingredienser fra det asiatiske kjøkken med den friske smaken av appelsin. Dette er en lett måte å eksperimentere med smaker på, og å introdusere noe nytt til ditt vanlige middagsrepertoar. Så for de som er nysgjerrige på hvordan man tilbereder en appelsinwok, la oss dykke dypere inn i denne unike retten.

Først og fremst er det viktig å vite at enhver wokrett krever en høy varme. Dette gjelder også for appelsinwok. Noen av de vanligste ingrediensene i denne retten inkluderer strimlet kylling, røde paprika, sukkererter, vårløk, appelsinjuice og soya. Kyllingen wokes på høy varme sammen med grønnsakene, og deretter tilsettes en blanding av appelsinjuice og soya. Resultatet er en rett med en deilig smakssammensetning av søtt, surt og salt.

Appelsinskall kan også tilsettes for å forsterke appelsinsmaken, men det er viktig å være forsiktig med bruken av det for å unngå at retten blir for bitter. Noen foretrekker å tilsette noe søtt som honning eller brunt sukker for å balansere smakene mer, men dette er valgfritt. Hvis du liker det litt mer krydder, kan du også legge til litt hot-saus eller chili.

Selv om du kan nyte appelsinwok som en egen rett, serveres den ofte med ris eller nudler, noe som hjelper til med å mette sultne mager, og som også absorberer smakene fra retten. Et annet serveringsforslag er å ha den i sprø romano bøtte, litt som en asiatisk taco. Dette bidrar til å legge til et ekstra lag med tekstur som komplementerer den tykke sausen og de myke grønnsakene.

En stor fordel med appelsinwok er at den er fleksibel i ingrediensene den kan bruke, og den kan enkelt tilpasses til alles smak. Selv om kylling er den mest vanlig brukte proteinkilden i denne retten, kan den lett erstattes med tofu for vegetariske alternativer eller med reker eller biff for de som foretrekker det. I tillegg til de ovennevnte grønnsakene, kan du også legge til legge til andre som brokkoli.

I prinsippet er appelsinwok en fargerik og ernæringsrik rett som kan tilpasses etter hver enkeltes smak. Med sin unike smaksammensetning tiltrekker den både store og små, og den kan lett bli en ny favoritt på middagsbordet. Så neste gang du leter etter noe nytt og spennende å lage til middag, hvorfor ikke prøve en appelsinwok?.