Ingredienser
1 banan, i skiver 3 modne aprikoser, i biter 10 store jordbær saften av en appelsin 4 ss vaniljeis 2 dl melk
Tilberedning
Ha alle ingrediensene i en food processor. Kjør til alt er godt blandet. Hell smoothien i avkjølte glass.

Mer om APRIKOS -, BANAN- OG JORDBÆRSMOOTHIE

En apricot-, banan- og jordbærsmoothie er en deilig, revitaliserende drikke som er enkel å lage. Ekstremt næringsrik, denne blandingen gir deg et vell av viktige vitaminer og mineraler som er avgjørende for helsen. Selv om det er deilig når som helst på dagen, blir denne typen smoothie raskt en favoritt blant frokostalternativene på grunn av dets søte, forfriskende smak og dens evne til å gi en rask energiboost.

Hvert av de tre hovedingrediensene i denne smoothien, dvs. aprikos, banan og jordbær, har sine unike helsefordeler. Aprikoser er rike på fiber og antioksidanter, som hjelper til med å fjerne skadelige frie radikaler fra kroppen. Bananer er en utmerket kilde til kalium, som er viktig for hjertehelsen. Jordbær er fulle av vitamin C, som styrker immunforsvaret og hjelper kroppens vev med å komme seg.

Å lage en aprikos-, banan- og jordbærsmoothie er en relativt enkel prosess. Det som trengs er en håndfull aprikoser, en banan og noen jordbær. Ingrediensene kan justeres etter smak og ønsket konsistens. Noen mennesker velger å tilsette et søtningsmiddel som honning eller agavesirup, men dette er ikke nødvendig, da frukten selv er naturlig søt. Etter at alle ingrediensene er lagt til, er det bare å blande dem i en blender til de danner en jevn masse.

Når du prøver å introdusere mer frukt i kostholdet ditt, er smoothies som aprikos-, banan- og jordbær en utmerket metode. Dette er fordi de beholder alle næringsstoffene i frukt, men i en lett fordøyelig form. Dessuten, i motsetning til mange typer fast føde, krever ikke smoothies noe tygging, noe som gjør dem til et utmerket valg for de morgenene når du er på farten.

Til slutt, er det verdt å merke seg at selv om navnet «aprikos-, banan- og jordbærsmoothie» kan høres langt ut, bør du ikke la det skremme deg. Du kan alltid legge til eller fjerne ingredienser etter eget ønske. Dessuten, selv om det anbefales å bruke ferske frukter til smoothie, kommer det an på tilgjengeligheten. Man kan også benytte seg av frosne eller hermetiserte frukter da disse bevarer mange av de samme næringsstoffene. Så, uansett tid på året, kan du alltid nyte en deilig, næringsrik smoothie.