Aprikosostekake

Ingredienser

200 g søte kjeks.
100g usaltet smeltet smør
Sett ringen av en spring form ca 23-25 cm rett på fatet det skal serveres fra. Og ha kjeksblandingen nedi. Sett i kjøleskap til fyllet er ferdig.

Fyll:
200 g tørkede hakkede aprikoser eller ferdig aprikoskompott
3 dk kokende vann
1 ¼ dl sukker
½ dl vann
1 ss gelatinpulver eller 5 gelatin plater
500 g kremost naturell
1 ¼ dl sukker ekstra
½ dl sitronsaft
1 ¼ dl rømme
2 ½ dl lettpisket fløte.

Tilberedning

Ha aprikosene i en liten kjele og hell over kokende vann, la stå i ca 15 min. ha i sukkeret og rør i blandingen på lav varme til sukkeret er oppløst. La den småkoke til aprikosene er møre og væsken nesten kokt inn. Avkjøl og hakk den glatt.
Lag til gelatinen som vist på pakken.
Pisk osten glatt tilsett ekstra sukker og rømme bland inn kald aprikosmos og lettpisket krem og gelatinen. Og bland godt.
Fordel oppå kjeksen og sett kaken i kjøleskapet i minst tre til fire timer gjerne natta over.
Pynt med båter av hermetisk aprikos.

Mer om Aprikosostekake

Kjent for sin uovertrufne sødme og saftighet, er aprikosostekaken mer enn bare en fruktkake. Den forener friskheten av aprikoser med fløyelsmykheten av ostekrem i en fortryllende symfoni av smaker. Men har du noen gang lurt på hvordan denne legendariske kaken ble til?

Historien om aprikosostekaken starter i Mellom-Europa, spesielt i Tyskland og Østerrike. Den ble virkelig populær på 1700-tallet, hvor de begynte å eksperimentere med forskjellige frukter i sine bakverk. Aprikoser var rikelig tilgjengelige, og folk fant snart ut at den friske, litt syrlige smaken av aprikoser kontrasterte plettfritt med den rike, kremete smaken av ost. Dermed ble aprikosostekaken født.

Aprikosostekaken er en form for bakt ostekake. I sin grunnleggende form inneholder den en bunn laget av kjeks eller kakedeig, et lag med ostefyll, og til slutt et toppsjikt av aprikoser. Hver del av kaken blir nøye forberedt for å sikre at de individuelle smakene blandes perfekt.

En viktig ingrediens i aprikosostefyllet er gjerne mascarpone, en italiensk kremost som har en mild og lett søtlig smak. Denne osten brukes vanligvis for å gi fyllet en luftig og kremet tekstur. Andre varianter kan inkludere bruk av andre typer ost som ricotta eller cottage cheese.

Toppingslaget av aprikoser gir en frisk og litt syrlig kontrast til den rike ostekremen. Aprikosene kan enten være friske, konserverte eller omgjort til syltetøy, avhengig av sesong og personlig preferanse. En morsom vri kan også være å tilsette litt alkohol, som for eksempel brandy eller en dessertvin, til aprikosene for å gi kaken en ekstra dybde i smak.

Aprikosostekake er vanligvis servert kald og er et utmerket valg for sommerfester og spesielle anledninger. Server den sammen med en kopp te eller kaffe, eller kanskje til og med et glass champagne for en minneverdig smaksopplevelse. Så neste gang du har lyst på noe søtt og friskt, hvorfor ikke prøve en bit av himmelen i form av en aprikosostekake?.

Legg igjen en kommentar