Ingredienser

200 g søte kjeks.
100g usaltet smeltet smør
Sett ringen av en spring form ca 23-25 cm rett på fatet det skal serveres fra. Og ha kjeksblandingen nedi. Sett i kjøleskap til fyllet er ferdig.

Fyll:
200 g tørkede hakkede aprikoser eller ferdig aprikoskompott
3 dk kokende vann
1 ¼ dl sukker
½ dl vann
1 ss gelatinpulver eller 5 gelatin plater
500 g kremost naturell
1 ¼ dl sukker ekstra
½ dl sitronsaft
1 ¼ dl rømme
2 ½ dl lettpisket fløte.

Tilberedning

Ha aprikosene i en liten kjele og hell over kokende vann, la stå i ca 15 min. ha i sukkeret og rør i blandingen på lav varme til sukkeret er oppløst. La den småkoke til aprikosene er møre og væsken nesten kokt inn. Avkjøl og hakk den glatt.
Lag til gelatinen som vist på pakken.
Pisk osten glatt tilsett ekstra sukker og rømme bland inn kald aprikosmos og lettpisket krem og gelatinen. Og bland godt.
Fordel oppå kjeksen og sett kaken i kjøleskapet i minst tre til fire timer gjerne natta over.
Pynt med båter av hermetisk aprikos.