-Jeg elsker den nye vinen. (Ari Behn)

Ari Behn lanserer nå sin egen vin. Han har valgt å kalle sin nye rødvin for Mandala. Den kan bestilles på Vinmonopolet fra fredag 2. november.

Mandalavinen til Ari

Mandala- vinen til Ari

Forfatteren, dramaturgen og livsnyteren Ari Behn, som akkurat har feiret sin 40-årsdag, har deltatt under hele prosessen i ferdigstilling av vinen. Ari har besøkt vingårder i Italia, prøvesmakt en rekke viner laget på ulike druetyper og tilslutt funnet frem til en druesort han elsker.

– I media er Ari Behn synonymt med begrepet Den nye vinen. Hva er vel da mer naturlig enn at han selv gir ut en ny vin. Vi er takknemlige for at han viser oss denne tilliten, og vil gi ut sin nye rødvin, Mandala, her hos oss, sier administrerende direktør Steinar Karlsen hos vinimportøren Engelstad.

Vinprodusenten Pecchenino fra Piemonte er et familieeid firma som har historie tilbake til slutten av 1700-tallet. Vingården har gått i arv fra far til sønn i alle disse årene. I dag er det brødrene Orlando og Attilio som driver firmaet.

Mandala av Ari Behn 2011:Pris: kr. 139,90 (75 cl.) Land/distrikt: Italia, PiemonteProdusent: Pecchenino Varenummer: 124901Druer: 100% Dolcetto

Alkoholstyrke: 13%

Beskrivelse: Mørk rubinrød farge, med tett kjærne. Ren duft av røde bær og balansert syre. Fyldig vin med kompleksitet og krydret ettersmak.

Passer til: Pastaretter, lyst kjøtt som kylling, kalkun og svin.
Perfekt til grillet entrecôte og retter med trøfler.