-Jeg elsker den nye vinen. (Ari Behn)

Ari Behn lanserer nå sin egen vin. Han har valgt å kalle sin nye rødvin for Mandala. Den kan bestilles på Vinmonopolet fra fredag 2. november.

Mandalavinen til Ari

Mandala- vinen til Ari

Forfatteren, dramaturgen og livsnyteren Ari Behn, som akkurat har feiret sin 40-årsdag, har deltatt under hele prosessen i ferdigstilling av vinen. Ari har besøkt vingårder i Italia, prøvesmakt en rekke viner laget på ulike druetyper og tilslutt funnet frem til en druesort han elsker.

– I media er Ari Behn synonymt med begrepet Den nye vinen. Hva er vel da mer naturlig enn at han selv gir ut en ny vin. Vi er takknemlige for at han viser oss denne tilliten, og vil gi ut sin nye rødvin, Mandala, her hos oss, sier administrerende direktør Steinar Karlsen hos vinimportøren Engelstad.

Vinprodusenten Pecchenino fra Piemonte er et familieeid firma som har historie tilbake til slutten av 1700-tallet. Vingården har gått i arv fra far til sønn i alle disse årene. I dag er det brødrene Orlando og Attilio som driver firmaet.

Mandala av Ari Behn 2011:Pris: kr. 139,90 (75 cl.) Land/distrikt: Italia, PiemonteProdusent: Pecchenino Varenummer: 124901Druer: 100% Dolcetto

Alkoholstyrke: 13%

Beskrivelse: Mørk rubinrød farge, med tett kjærne. Ren duft av røde bær og balansert syre. Fyldig vin med kompleksitet og krydret ettersmak.

Passer til: Pastaretter, lyst kjøtt som kylling, kalkun og svin.
Perfekt til grillet entrecôte og retter med trøfler.

Mer om emnet: Ari Behn lanserer egen vin – Mandala

Den kjente norske forfatteren og kunstner, Ari Behn, er kjent for sin kreativitet og et unikt blikk på verden. I et nylig prosjekt har han bestemt seg for å utforske en ny sfære, nemlig vinindustrien. Behn lanserer nå sin egen vin under navnet «Mandala». Ari Behns vin er et produkt av hans lidenskap for både kunst og vin.

«Mandala» er mer enn bare et navn, det representerer symmetri og balanse, noe Behn håper å oppnå med sin vin. «Mandala» vin er ikke laget for å imponere, men for å gi en behagelig opplevelse. Vinens særpreget er subtile hint av saftige røde og sorte frukter, som blir balansert av toner av urter og krydder.

Behns vin er et samarbeidsprosjekt med en anerkjent vingård, kjent for sin hengivenhet til kvalitet og bærekraftig vinproduksjon. Ari Behn har selv vært involvert i hver fase av produksjonen; fra plukking av druer til tapping av vinflaskene. Behn ønsker å sikre at «Mandala» representerer hans smak og tilnærming til kunst og livet generelt.

«Mandala» vil først bli tilgjengelig i utvalgte butikker og restauranter i Norge. Målet med lanseringen er å bringe et nytt produkt på markedet som forener kunst og vin på en unik måte. Ari Behn har stor tro på at hans nye vin vil finne en plass i hjertene til norske vinelskere.

Det er spennende å se Ari Behn utvide sitt kunstneriske uttrykk inn i vinverdenen. Gjennom «Mandala», tar Behn oss med på en reise der vin blir brukt som et medium for kunstnerisk uttrykk, og bringer en ny dimensjon til opplevelsen av vin.