Ingredienser:
1-1/2 kg kjøttvann til det dekker kjøttet
4 ts salt
4 gulrøtter
1 purreløk
8-10 hele pepperkorn
1 laurbærblad
2 ts timian
1/4 hodekål
1/2 lita kålrot
persille

Fremgangsmåte:
Legg kjøttet i en romslig kjele og fyll på med vann til alt er godt dekt. Ha i saltet og la det koke sakte opp, skum godt av. Tilsett krydder og urter. La det småkoke i en til en og en halv time. Rens og skjær grønnsakene i grove biter. Sett så til grønnsakene og la de trekke med i 20-30 minutter. Server kjøttet oppskåret i pene skiver med grønnsakene ved siden av. Suppa skal siles og serveres ved siden av. Det er en smakssak om man vil servere kjøttsuppa klar, eller med grønnsaker som kål og gulrøtter.

Porsjoner: 4 porsjoner