Ingredienser

1/3 Vårløk
litt Sitronsaft
ca 150 gram Storfekjøtt (flatbiff, mørbrad, ytrefilet)
Krydder:
1/2 ts tørket Koriander
litt Chilikrydder
1/2 ts finhakket Mynte

Tilberedning

Skjær kjøttet i 2 tynne biffer. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og ha over i en pose. Legg i kjøttet, klem all luft ut av posen og lukk den. La kjøttet marinere ca. 20 minutter.

Tre kjøttet på en trepinne og stek dem 1-2 minutter på hver side.

Server med ris og en kryddersterk saus som dipp, f.eks chilisaus.

Mer om: Asiatisk biff

Asiatisk biff er en fellesbetegnelse for mange forskjellige retter stammende fra ulike regioner i Asia. Tilberedt på forskjellige måter, er det variasjonene i krydder, sauser og tilbehør som gir hver enkelt rett sin unike smak.

Først, er det viktig å nevne kinesisk biff i hurtigmatstil. Denne retten har blitt populær i mange deler av verden, spesielt i vesten, på grunn av sin aromatiske smak og relativt enkle forberedelser. Kjøttet brukes ofte sammen med grønnsaksblandinger og serveres med ris eller nudler. Populære retter inkluderer Beijing biff og Mongolsk biff, hver med sin unike kombinasjon av soya, ingefær, hvitløk og chilisaus.

En annen variant er den japanske Sukiyaki. Det er en gryterett hvor tynnskåret biff sammen med blant annet tofu, nudler og grønnsaker kokes i en buljong av soya, sukker og mirin. Sukiyaki er en sosial rett hvor ingrediensene tilberedes i en felles gryte, og hver person plukker ut det de vil spise.

Koreansk biff er en annen favoritt som er kjent under navnet Bulgogi. Denne retten er preget av marinert og grillet biff, ofte servert med ris og grønnsaker. Marinaden er en blanding av soya, sesamolje, hvitløk og pære, noe som gir en forfriskende balanse mellom søtt og salt.

Til slutt, skal det også nevnes at det i flere asiatiske kulturer er vanlig å spise biff i suppeform. Phở, en tradisjonell vietnamesisk suppe med nudler og tynnskåret biff, har for eksempel blitt populært over hele verden. Den aromatiske buljongen, krydret med krydder som stjerneanis, kanel og koriander, er hjertet av denne retten.

Som du kan se, er det en stor variasjon i tilberedning og presentasjon når det gjelder asiatisk biff. Det kan være alt fra lett og friskt til dyp og rikt, men alltid full av smak.