800 g hvit fisk
500 g grønnsaker (minimais, squash, sopp, paprika, fennikel)
1 ss sesamfrø
2 ss olivenolje
Teriyakisaus:
2 dl soyasaus
2 dl søt soyasaus
4 sjalottløk
1 chili
50 g ingefær
1/2 hvitløk
2 limeblader (evt revet skall)
20 g sukker
1 ss riseddik (kan sløyfes)
1 ss arrowrot (jevning, maizena kan brukes)
Start med teriyakisausen: Finkutt alle grønnsaker og fres dem blanke i olje. Tilsett begge sausene og sukker (evt riseddik). Kok opp og la småputre. Lag jevning av arrowrot (evt maizena) og litt vann. Tilsett jevningen i den kokende sausen og ta av platen. Sil godt.
Del grønnsakene i biter og fres dem i en kjele med litt olje i 1-2 minutter. Del fisken i mindre stykker og ha den i kjelen. Sett på lokk og la alt putre på svak varme i 2 minutter. Hell over teriyakisausen, bland godt og varm opp om nødvendig. Rist sesamfrøene i en stekepanne og strø dem over før servering.