Ingredienser

800 g hvit fisk
500 g grønnsaker (minimais, squash, sopp, paprika, fennikel)
1 ss sesamfrø
2 ss olivenolje

Teriyakisaus:
2 dl soyasaus
2 dl søt soyasaus
4 sjalottløk
1 chili
50 g ingefær
1/2 hvitløk
2 limeblader (evt revet skall)
20 g sukker
1 ss riseddik (kan sløyfes)
1 ss arrowrot (jevning, maizena kan brukes)

Tilberedning

Start med teriyakisausen: Finkutt alle grønnsaker og fres dem blanke i olje. Tilsett begge sausene og sukker (evt riseddik). Kok opp og la småputre. Lag jevning av arrowrot (evt maizena) og litt vann. Tilsett jevningen i den kokende sausen og ta av platen. Sil godt.

Del grønnsakene i biter og fres dem i en kjele med litt olje i 1-2 minutter. Del fisken i mindre stykker og ha den i kjelen. Sett på lokk og la alt putre på svak varme i 2 minutter. Hell over teriyakisausen, bland godt og varm opp om nødvendig. Rist sesamfrøene i en stekepanne og strø dem over før servering.

Mer om: Asiatisk fiskegryte

Asiatisk fiskegryte er en fargerik og kraftfull blanding av ulike, eksotiske smaker. Dette er en tradisjonell rett som representerer mangfoldet av det asiatiske kjøkkenet. Det er en matrett som både er ernæringsrik og velsmakende, som ofte er tilberedt med forskjellige slag av fisk og et utvalg av aromatiske grønnsaker.

Men enhver asiatisk fiskegryte er ikke komplett uten en saus for å realisere smaksprofiler. Typiske sauser inkluderer soyasaus, oyster saus, fiskesaus, og for de som liker litt sødme, tilsettes ananassaft. I tillegg kan en krydret smak oppnås ved å tilsette chili, ingefær eller sitrongress. De ulike krydderblandinger bruker i disse rettene, gir en dypere og mer kompleks smak.

Til tross for at det er en gryte, er det ikke uvanlig at denne retten serveres med ris, nudler eller til og med brød for å absorberer sausen. Et annet karakteristisk ingrediens i asiatisk fiskegryte er tofu, som er en blandet protein med en nøytral smak som tar opp smaken av de andre ingrediensene i gryten.

Den unike fisk som brukes i asiatisk fiskegryte kan variere avhengig av regionen. I Kina kan du finne gryter med karpe eller abbor, mens koreanske gryter kan inkludere torskefile. Japanske gryter har ofte sjømat som skalldyr, sammen med deres lokale fisk.

Gjennom disse ulike variantene, illustrerer asiatisk fiskegryte mangfoldet og rikdommen av asiatisk matkultur. Dette er en rett som kan tilpasses etter smak og tilgjengeligheten av ingredienser, noe som gjør det til et spennende valg for alle matelskere.