Asiatisk suppegryte

Ingredienser

300 g skinkebiff i tynne strimler
1 ss olje til steking
½ ts rød chili, finhakket
1 ½ ts karri
1 ½ l vann
3 terninger grønnsaksbuljong
3 båter hvitløk, finhakket
½ rødløk i tynne strimler
½ fennikel i tynne strimler
½ rød paprika i små biter
1 gulrot i tynne staver
1 bit knollselleri i små terninger
ca. 2 cm frisk ingefær, revet
evt. 1 ts salt

Tilberedning

Varm olje i en panne eller wok.
Tilsett chili og karri og la dette surre litt før kjøttet tilsettes
Fres kjøttet raskt under omrøring og ha over i en kjele.
Tilsett vann og buljong og kok opp.
Fres grønnsakene lett i to omganger og ha over i gryten. Småkok suppen i ca. 5 minutter, og smak evt. til med litt salt.
Serveres med brød.

Mer om: Asiatisk suppegryte

Asiatisk suppegryte har en lang og rik historie, som har utviklet seg over tusenvis av år. Suppegryten stammer fra flere forskjellige regioner i Asia, blant annet Vietnam, Thailand og Kina. Hver har sine unike variasjoner og ingredienser, som gjør at en asiatisk suppegryte kan smake helt forskjellig, avhengig av hvor du er.

En klassisk asiatisk suppegryte er rik på både farger og smaker, med typiske ingredienser som hvitløk, ingefær, chili, sitrongress, soyasaus, og koriander. Kjøttet som ofte brukes, varierer fra biff og kylling til sjømat som reker og skjell. Mange supper inkluderer også et sortiment av friske grønnsaker, slik som paprika, brokkoli, bambusskudd og vannkastanjer.

En annen ting som virkelig setter asiatisk suppegryte fra for eksempel europeisk suppe, er bruken av nudler og ris. Disse karbohydratreike tilleggene gir suppen mer substans, og gjør den til et mer mettende måltid. Ikke bare det; ris og nudler har en tendens til å absorbere smaken av suppen, noe som gir hver bit en ekstra smaksopplevelse.

Det er mange helsefordeler ved å spise asiatisk suppegryte. For det første er den rik på proteiner fra kjøtt og fisk, samt fiber fra grønnsakene. For det andre, siden de fleste av ingrediensene er kokt i vann, beholder de mesteparten av næringsstoffene sine, i motsetning til stekte matvarer som kan miste en del av sine næringsstoffer under stekingen.

Selvfølgelig, det beste med asiatisk suppegryte er smaken. Kombinasjonen av saftig kjøtt, friske grønnsaker, varme krydder og fyldige buljonger utgjør en smaksopplevelse som få andre retter kan konkurrere med. Så neste gang du har lyst på noe varmt og mettende, gi asiatisk suppegryte en sjanse. Du kommer ikke til å angre.

Legg igjen en kommentar