600 g indrefilet av svin
1-2 ss smør
1 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper
1 stor løk
2 ss grov sennep (dijon)
2 dl kesam
eller creme fraiche
1/2 ts salt
300 g nykokte asparges
og kokte poteter
Sausen er smakt til med grov, fransk sennep. Om du vil bruke mager kesam eller «fyldig» creme fraiche i sausen er ditt valg.
Puss fileten og skjær den i medaljonger (iallfall 1 cm tykke). Varm smøret i en stekepanne og brun kjøttet raskt rundt. Salte og pepre under steking. Løft medaljongene over på fat etter hvert.
Renset asparges kokes 3-4 minutter i lettsaltet vann, etter tykkelse.
Skrell og hakk sjalottløk. Freses mykt i panne. Tilsett sennep, kesam og salt.
La filetbitene trekke i sausen ca. 5 minutter.
Servér med asparges og nykokte poteter. Ha gjerne noen friske bær og røkt (jarlsberg) eller vellagret gul ost til.