Ingredienser:
Se under

Fremgangsmåte:
La noen spiseskjeer yoghurt renne gjennom et kaffefilter til den blir tykk. Stek en aubergine på 190 grader i 45 minutter til den blir myk. Tørrstek 1 ss spisskummen i en panne. Flå auberginen og mos den og de andre ingrediensene i en hurtigmikser. Smak til med salt og pepper.

Mer om Aubergine-dip

Aubergine-dip er en populær rett i mange verdenskjøkken, men det er nok i Midtøsten den har sin mest kjente variant, baba ganoush. Men auberginen kan brukes til mye mer enn bare dette, og nye varianter av aubergine-dip har dukket opp over hele verden de siste årene. La oss dive dypere inn i dette lekre universet.

Først, la oss ta en titt på selve grunnlaget for enhver aubergine-dip, nemlig auberginen. Denne grønnsaken, som faktisk er en frukt, er full av næringsstoffer, inkludert fiber og forskjellige vitaminer og mineraler. Dessuten er den lav på kalorier, noe som gjør den til et perfekt grunnlag for en sunn dip. Ingen dip uten en god base!

Så, hvordan lager man en aubergine-dip? Vel, det finnes mange forskjellige metoder, men en vanlig start er å bake auberginen i ovnen. Dette bidrar til å mykne frukten og gir den en deilig, røykfylt smak. Etter at auberginen er bakt, fjerner du skallet og puréer auberginen, enten med en stavmikser, foodprosessor, eller til og med en gammeldags potetstapper. Deretter er det tid for å tilsette de andre ingrediensene, som kan variere sterkt avhengig av hva slags dip du ønsker å lage.

En tradisjonell baba ganoush ville for eksempel inkluderet tahini, hvitløk, sitronsaft og olivenolje. Men du kan også lage en mer europeisk-inspirert dip ved å tilsette ingredienser som rømme, hakket løk og hvitløk, eller til og med pesto for litt ekstra smak. Mulighetene er uendelige! Det viktigste er å smake til underveis, men pass på ikke å overstyre auberginens naturlige smak.

Uansett hvilken vei du velger, er det alltid lurt å la dippen hvile i kjøleskapet i noen timer før servering. Dette gir ingrediensene tid til å blande seg skikkelig sammen og fremheve hverandres smaker. Og når den store dagen kommer, husk at aubergine-dip er perfekt for dipping av alt fra grønnsaker til brød, eller som et tilbehør til grillet kjøtt.

Til slutt, ikke vær redd for å eksperimentere. Kanskje finner du en helt ny vri på aubergine-dip som ingen andre har prøvd før. Lykke til med matlagingen og nyt smaken av denne sunne og deilige dipp!.