800 g (2 bokser) brune bønner
1 boks tomater
1 glass tacosaus, styrke etter ønske
2 gule løk
1/2 ss olje
1 krm salt
1 krm pepper
1 ts spisskum
1 ts koriander
1 ts oregano
1/2 ts olje
75 g ost, revet
75 g tortillalefser
Spyl raskt av bønnene, og la dem renne av. Skrell og hakk løken. Fres løken i 1/2 ss olje i ca. 5 min. Tilsett bønner, tomatene og tacosaus, krydre med 1 ts salt, 1 kryddermål pepper og gjerne 1 ts hver av spisskummen, koriander og oregano. Legg halvparten av tortillalefsene på en stekeplate dekket med bakepapir. Fordel bønnegryta over, og strø over osten. Legg de resterende tortillalefsene på toppen. Pensle oversiden av tortillalefsene med 1/2 ss olje.
Gratiner midt i ovnen på 225° C i ca. 10 min. Server quesadillasene med en blandet salat og evt kokt ris.
Om du ikke vil ha en grønn rett, kan bønnene erstattes med 500 g kjøttdeig, kylling eller strimlet svin som kan frese sammen med løken. Eller lage en blanding av bønner og kjøtt.