Ingredienser

250 g hvite bønner (bløtlegges natten over)
1 løk i tynne skiver
2 skrelte gulrøtter i tynne skiver
2 stilker stangselleri i tynne skiver
1 boks hakkede hermetiske tomater (400 g)
1 ss tomatpuré
1 ss hakket frisk oregano
1 ss hakket, frisk timian
1,5 dl olivenolje
2 ss hakket persille
salt
nykvernet pepper

Tilberedning

Sil bløtevannet av bønnene, skyll dem godt og fjern misfargede bønner. Ha bønnene i en stor kasserolle, hell på vann så det dekker, kok opp og la bønnene koke i 2-3 minutter. Sil av kokevannet.

Hell på 9 dl vann, kok opp og ha i resten av ingrediensene unntatt persille. Legg på lokket og la bønnene koke til de er møre, 60-75 minutter (ca 20 minutter i trykkoker). Rør i persillen når bønnene er kokt, og smak til med salt og pepper.

Server brød, oliven og eventuelt ansjos til.