Ingredienser
4 ss olivenolje
150 g røkt bacon i terninger
1 stor løk, hakket
1 hvitløkfedd, knust og hakket
2 selleristilker, hakket
1 gulrot i terninger
2 bokser tomater, hakkede, á 400 g
1 boks brekkbønner
½ terning grønnsak- eller hønsebuljong
nykvernet svart pepper
Til servering:
En bunt bladpersille, hakket
4 ss olivenolje
Tilberedning
Varm oljen i en stekepanne på middels varme. Ha i bacon og løk, og stek det i 5 minutter. Ha i hvitløk, selleri og gulrot, og stek videre i 5 minutter. Rør stadig om.
Tilsett tomater, bønner, 2 ½ dl vann og litt pepper, og smuldre i buljongterningen. Kok opp blandingen, skru ned varmen og la det småkoke i 15 minutter.
Server i varme skåler med hakket persille og en skje olivenolje, og ferskt landbrød.