Ingredienser:

Her kan du bruke skinke eller annet kjøtt istedet for bacon.

Deig :
125 gr hvetemel
60 gr smør
ca 1 ss kaldt vann

Fyll :
2-3 ss smør
1 løk, hakket
175 gr bacon i små terninger
125 gr jarlsbergost
2,5 dl matfløte
2 egg
salt og pepper

Tilberedning:

Ha mel og smør i en bolle og smuldre det sammen med fingertuppene til en grynete masse.
Tilsett litt kaldt vann. Rør med gaffel så det først blir en ball i midten og så en deig av det hele, myk, men ikke klissete. Avkjøl deigen i 30 min.

Fyll: Smelt smøret i en steikepanne. Steik løk og bacon i ca 10 min eller til det er lysebrunt.
Kjevle ut deigen og kle en 20 cm stor paiform. Prikk den med gaffel.

Dekk deigen med smørpapir og hell i ca 1/2 kg tørre erter.Steik så paideigen ved 220 gr i 15-20 min. Ta den ut og fjern erter og papir. Sett den inn igjen og steik videre i 10 min.
Ha bacon og løk i det steikte paiskallet. Strø osten over. Visp sammen fløte, egg, salt og pepper og hell det over.

Demp varmen i ovnen til 180 gr. Stek paien videre i 25-30 min, eller til fyllet er stivnet og gyllent.
Server varm eller lunkent.