Ingredienser:
br>500 g kjøttdeig
100 g bacon i skiver
1/2 ts salt
2 ss potetmel
1/2 ts pepper
1 liten finhakket løk
1 finhakket hvitløkbåt
2 dl vann
1 persillerot
2 gulrøtter
6 småløk
150 g sukkererter
Fremgangsmåte:
br>1. Legg tilside 4 lange baconskiver og skjær resten i terninger.
2. Rør disse i deigen sammen med salt, pepper, potetmel, løk og hvitløk. Spe med vann, litt om gangen og rør farsen godt mellom hver gang.
3. Form 4 store karbonader. Rull en baconskive rundt hver og fest med tannpirker. Stek dem pent brune på god varme.
4. Skjær rotgrønnsakene i tynne skiver og fres dem i smør/margarin i varm panne sammen med hele småløk og sukkererter.
5. Legg karbonadene over grønnsakene, legg på lokk og etterstek ved svak varme.
Retten serveres med rømme.