Ingredienser:

3 egg 1 dråpe stevia drypp 1 ss sukrin 1 ts bakepulver 250 gram mandler og/ eller hasselnøtter Krem: 1 dl yoghurt 500 g kesam ¼ ts stevia Bær

Tilberedning:

Visp eggene, sukrinen og steviaen godt sammen. Ta i bakepulver mot slutten. Mal mandler/nøttene og rør dem forsiktig inn i egg –massen. Smør en 20 cm rund kakeform, og stek kaken på 170 grader i forvarmet ovn. Rør alt sammen unntatt bærene. Dekk kaken med krem og legg på mye bær på toppen. Pynt gjerne med bær rundt kanten også.

Mer om BÆR OG NØTTE KAKE MED STEVIA

En av de mest populære kaker i det sunne livsstilskjøkkenet er bær- og nøttekake med stevia. Denne velsmakende og ernæringsrike kaken kan tiltrekke seg både søtmunns og de som tar vare på figuren sin, takket være bruken av naturlige ingredienser og et søtningsmiddel som stevia.

Stevia er et rent og naturlig søtningsmiddel som blir hentet fra planten Stevia rebaudiana. Det er et flott alternativ til vanlig sukker, da det har null kalorier og ikke påvirker blodsukkernivået. Dette gjør det til et godt valg for de som bekjemper diabetes, eller for de som rett og slett ønsker å redusere sukkerinntaket.

Bær- og nøttekake med stevia er en rikholdig kilde til vitaminer, mineraler og fiber på grunn av de naturlige ingrediensene den inneholder. Bær, som er en hovedbestanddel av kaken, er fulle av antioksidanter som bidrar til å bekjempe frie radikaler i kroppen. Nøtter, på den annen side, er kjent for å være høy i sunne fettstoffer og proteiner, noe som hjelper i hjerte-helse og muskelgjenoppbygging.

Baking av bær- og nøttekake med stevia kan være en givende opplevelse. For å starte, må du blande de ønskede nøttene med stevia, legg til omega-3 rike linfrø for ekstra helsefordeler. Du kan deretter legge til dine favorittbær for en søt og syrlig smak. Stek kaken i ovnen til den er gyllenbrun og ser ferdig ut. Til slutt, la kaken hvile og kjøle ned før servering.

En annen fordel med å lage din egen bær- og nøttekake med stevia, er at du har full kontroll over kvaliteten og mengden av ingrediensene du bruker. Du kan velge organiske bær og nøtter for å unngå plantevernmidler, og du kan justere mengden av stevia for å sikre at kaken ikke blir for søt. Det gir deg ikke bare en sunnere kake, men også en som passer perfekt til din personlige smak.

Oppsummert kan en bær- og nøttekake med stevia være en søt, sunn og tilfredsstillende dessert eller snacks. Den kombinerer den naturlige sødmen fra bær med den rike næringsverdien av nøtter, mens stevia gir den en subtil sødme uten ekstra kalorier. Enten du er en helsebevisst person, en fitnessentusiast eller bare en som liker god mat, kan denne kaken gi deg både smak og helsefordeler.