Deig:
25 gr gjær
5 dl vann
2 ss smeltet smør
2 ss lys sirup
2 ts salt
800 gr hvetemel
Til koking:
2 ss sukker pr. liter vann
Dryss:
sesamfrø, solsikkefrø eller valmuefrø
Smuldre gjæren i bakebollen og hell på kaldt vann. Tilsett smør, sirup og salt. Bland i det meste av melet. La deigen stå til heving i kjøleskapet 10-12 timer.
Elt deigen om og trill ut 12 pølser. Form pølsene til boller. Klem et hull i midten og la bollen henge på pekefingeren «Snurr» fingeren slik at bollen utvider seg rundt fingeren og får fin bagelsfasong. Legg bagelsene på stekeplate og la dem heve ca. 20 minutter. De kan også lages med vanlig varm hev, men da blir de ikke så lette.
Kok opp vann og sukker i en rommelig kjele. Legg i et par bagels om gangen og la dem koke til de flyter opp, 3-4 minutter. Legg dem tilbake på stekeplaten og dryss på f eks sesam-,solsikke- eller valmuefrø. Stek dem gylne (ca.20 minutter ved 225 grader).