Ingredienser:
25 g gjær
5 dl vann
2 ss smeltet smør
2 ss lys sirup
2 ts. salt
ca. 800 g hvetemel vann til koking,
2 ss sukker
valmue- eller sesamfrø, karve, helkorn eller grovt salt

Fremgangsmåte:

I stekeovn ca. 20 min. ved 225 grader varme.

Smuldre gjæren i en bolle og hell på vann. Tilsett smør, sirup og salt. Bland inn det meste av melet. Sett deigen til heving i kjøleskap i 10-12 timer. Elt den sammen og trill ut ca. 12 pølser. Form dem til store, jevne ringer og sett godt sammen i skjøten. Legg dem på bakeplate og la dem heve ca. 20 minutter.

Kok opp vann med sukker. Legg et par bagels i kjelen og gangen, og la dem koke til de flyter opp, 3-4 minutter. Legg dem på bakeplaten etterhvert. Dryss på ønsket «pynt» og stek dem som angitt.