Ingredienser

3 kopper varmt vann
1-2 porsjonspakker tørrgjær
Litt vegetabilsk olje
2 egg
6 kopper hvetemel
3 ss brunt sukker (eller honning)
1 ss salt
1 ss sukker

Tilberedning

Bland tre kopper varmt vann med sukker og en pakke tørrgjær og la det stå og godgjøre seg en halv time. Hiv i rundt seks kopper hvetemel, litt om gangen og så mange egg som du har samvittighet til, pluss litt salt. Visp som en gal til du ikke greier mer.

Dump deigen på en melet bordflate før du vasker bollen og oljer den. Kna inn resten av melet til deigen ikke vil ha mer mel og er blitt smidig og fin. Legg den tilbake i den oljete bollen og la den heve til dobbel størrelse.

Mens du venter, meler du bordet igjen, smører bakepapir på langpannen og koker opp vannet med litt brunt sukker i en stor panne. Ta ut deigen og kna til den er blitt elastisk og kutt den i to. Del hver del i to igjen og fortsett til delene er mindre enn en sitron. Rull delene til lange slanger, ca 15 cm, og fest endene til hverandre slik at de ser ut som smultringer. Når du er ferdig med rullingen, vil de første være hevet og klar for koking. (Noen oppskrifter lar også bagelplatene stå under varm grill i ovnen noen minutter før koking).

Mens du lar ovnen varme opp til rundt 200 grader, legger du to og to bageler i det kokende vannet og lar dem koke i omtrent ett minutt på hver side. Når du har fylt en langpanne med bageler, pensler du dem men eggeplomme og vann og strør med sesamfrø eller valmuefrø og steker dem i 20-30 minutter.