Ingredienser

600 g laksefilet
100 g røkelaks
1 dl fløte
4 store tomater
Noen blader basilikum
1 dl soyasaus
2 dl soyaolje
1 ss sukker
1 dl andefett
800 g store mandelpoteter
2 chili
2 ss olivenolje til steking
2 ss smør
Salt og pepper

Tilberedning

Tomater: Skåld tomatene i kokende vann og skyll dem raskt under iskaldt vann. Flå av skallet. Del tomatene i 4 på langs og fjern kjerner og frø. Krydre forsiktig med salt og pepper. Tomatene stekes i ovn ved 110°C i 40 minutter.

Farsert laks: Kjør røkelaksen i food processor og spe inn fløten til massen blir glatt og jevn. Lag 4 stykker av laksefileten. Bre farse over laksefiletene og legg tomatene på. Ha andefett, 1 dl soyaolje og delte chilier i et ildfast fat. Legg fiskefileter med farse og tomat på toppen i. Stek i ovn ved 150°C i 8 – 10 minutter.

Soyasaus: Soyasaus og sukker blandes og kokes ned til halv mengde.

Fritert basilikum: Resten av soyaoljen (1 dl) varmes opp i en kjele på middels varme. Basilikumbladene friteres raskt og legges til avrenning på bakepapir.

Poteter: Vask og skrell 2 – 3 poteter og skjær dem i 8 eller 16 skiver. Stek skivene gylne og møre i litt olje. Resten av potetene kokes møre i usaltet vann. Hell av vannet og damp potetne tørre. Mos dem til puré og rør inn smøret.

Servering: Legg fisk, tomat og basilikum på tallerkenen. Legg stekefett rundt som saus og drypp noen dråper soyasaus i fettet. Lag potetkubber ved å forme puré til kubber. Legg én potetskive under og én på toppen. Pynt med en chilibit.