Ingredienser

en hel laks, ca. 1,5 kg
havsalt og nykvernet sort pepper
4 store håndfuller med forskjellige friske krydderurter (for eksempel persille og basilikum)
en avis
2 skivede sitroner
6 vårløk i skiver
2 spiseskjeer knuste fennikelfrø

Tilberedning

Skaff deg en fin og fersk laks og gni inn godt med salt og pepper inni og utenpå, smør på olivenolje og putt halvparten av urtene inne i fisken. Legg fisken i midten av midtsiden i avisen. Strø over vårløk, sitroner, fennikelfrø og resten av urtene. Hell over litt olivenolje.
Man tager en fisk…

Pakk fisken inn i avisen, brett inn kanter, og fest det hele godt med masse hyssing rundt hele ”pakken”. Ha det hele under springen til papiret er skikkelig vått. Forvarm ovnen til 220 grader og stek på øverste rille i ovnen i 35 minutter, eller stek over en grill eller et bål i ca. 25 minutter på hver side (Avhengig av intensiteten i varmen)

Laks er en fin fisk til denne oppskriften fordi den er ganske fet, så enten den er litt rosa eller litt overkokt så er den uansett god. Jeg liker det når den er litt rosa, servert med kokte poteter, grønn salat og hjemmelaget majones.