4 bakepoteter
1 dl.varm melk
eller husholdningsfløte
2 ss. margarin
1 dl finskåret purre
½ ts. salt
pepper
(muskat)
paprikapulver
4 skiver bacon
eller røkt skinke
(2 ss. parmesanost)
4 ss. revet ost
Vask og tørk potetene.
Stikk noen hull i hver potet med en strikkepinne eller gaffel.
Bak potetene i ovn ved 200 grader i ca. 1 time eller til de er myke.
Skjær av et tynt lokk på potetene. Grav ut innmaten og legg den i en bolle.
Bland i den varme melken (fløten), margarinen og purren. Smak til med salt og krydder.
Sprøstek baconet, del det i biter og bland det i potetmosen.
Legg fyllet i potetene. Bland de to ostesortene og strø osten over.
Gratiner potetene i ovn ved 225 grader i 10-15 minutter eller til osten er smeltet og potetene er gjennomvarme.
Server potetene rykene varme.
Serveringstips:
Server potetene som forrett eller til skinke, hamburgerrygg eller kylling og en grønn salat.