Ingredienser

4 bakepoteter

1 dl.varm melk

eller husholdningsfløte

2 ss. margarin

1 dl finskåret purre

½ ts. salt

pepper

(muskat)

paprikapulver

4 skiver bacon

eller røkt skinke

(2 ss. parmesanost)

4 ss. revet ost

Tilberedning

Vask og tørk potetene.

Stikk noen hull i hver potet med en strikkepinne eller gaffel.

Bak potetene i ovn ved 200 grader i ca. 1 time eller til de er myke.

Skjær av et tynt lokk på potetene. Grav ut innmaten og legg den i en bolle.

Bland i den varme melken (fløten), margarinen og purren. Smak til med salt og krydder.

Sprøstek baconet, del det i biter og bland det i potetmosen.

Legg fyllet i potetene. Bland de to ostesortene og strø osten over.

Gratiner potetene i ovn ved 225 grader i 10-15 minutter eller til osten er smeltet og potetene er gjennomvarme.

Server potetene rykene varme.

Serveringstips:

Server potetene som forrett eller til skinke, hamburgerrygg eller kylling og en grønn salat.