Ingredienser:
br>½ dl olje, f.eks rapsolje
2½ dl Sukrin
2 dl yoghurt naturell
2 dl melk
2 store egg
250 gram skrelte bananer, godt modne (ca. 3 stk)
2 ss presset appelsinsaft, eller bruk juice
2 ts vaniljesukker
2,5 ts bakepulver
4,5 dl hvetemel
0,5 dl Hi-maize (kan erstattes med hvetemel)
50 gram pistasjenøtter
Fremgangsmåte:
br>Bland sammen Sukrin, olje, yoghurt og melk. Tilsett egg, og rør inn presset appelsinsaft/juice. Sikt sammen vaniljesukker, bakepulver, hvetemel, Hi-maize, nøtter og bland i. Ha i most banan til slutt. (Merk at deigen skal være nokså tynn i konsistensen.)
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20×30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 1 time. Kaken skal ikke være tørr inni. Avkjøl kaken helt i formen. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Dryss gjerne over litt SukrinMelis før servering.
Kommentarer:
br>Dette er en enkel, men nydelig banankake med mild smak av nøtter og appelsin. Kaken inneholder yoghurt og melk, men lite olje, så den er ganske fettfattig. En saftig og god banankake som er lett å like.
Nydelig kake. Brukte kokosmelk i stedet for yoghurt på grunn av melkeallergi.