Bankekjøtt gryte

Ingredienser
Ca. 1 kg. bankekjøtt e.l. 2 pk. bacon i skiver 1 ½ purre 2 beger Creme Fraiche 4 – 5 poser Toro Peppersaus 2 røde paprika 1 stor el. 2 små løk Evt. litt maiskorn
Tilberedning
Skyll kjøttet og tørk det godt med papir. Skjær det opp i små biter, og brun litt om gangen på ganske sterk varme. Krydre godt. Kok ut panna med litt vann mellom hver porsjon. Hell kjøtt og kraft over i en kjele, og la det trekke (så vidt putre) til det er skikkelig godt og mørt. Vil du spandere på deg f.eks. ytrefilet, trenger du ikke koke kjøttet. Klipp bacon i biter og brun dette. Skjær purren i ringer og fres sammen med hakket løk i baconfett i stekepanna. Skal bli helt mykt/kokt. Når kjøttet er ferdig, blandes bacon og purre i gryta . To beger med Creme Fraishe røres inn. Klipp hull i posene med peppersaus, og hell pulveret opp i gryta. Bland godt sammen. Hell på litt melk hvis det blir for tykt. La småkoke i ca 5 minutter. Kutt paprikaen i strimler og bland i like før servering, evt. sammen med litt mais. Serveres med ris og salat samt loff hvis ønskelig !

Om Bankekjøtt gryte

Bankekjøtt er en autentisk norsk delikatesse, som er elsket av mange, men det er en rett vi ofte holder oss til under spesielle anledninger eller særlige høytider. Grunnen til dette kan være fordi bankekjøtt, som de fleste tradisjonelle retter, krever litt ekstra tid og innsats for å tilberede. Og bankekjøtt tilberedt som gryte, er intet unntak. Enten du er en stolt norsk opptatt av å opprettholde nasjonale tradisjoner, eller du bare elsker god mat, la oss dykke ned i verdenen av bankekjøtt gryte!

Bankekjøtt gryte, som navnet antyder, er en gryte rett laget av bankekjøtt. Bankekjøtt er en type røkt kjøtt, generelt laget av småfe eller storfe, som deretter blir banket for å gjøre det mer mørnet og smakfullt. Bankingen bidrar også til å bryte ned bindevevet i kjøttet, noe som gjør det mer mørt. Men det som virkelig skiller bankekjøtt fra andre typer kjøtt er røykingen, som gir det en unik, robust smak.

Men hvordan kan du lage en bankekjøtt gryte? Vel, prosessen er tidkrevende, men resultatet er verdt det. Først må bankekjøttet bløtlegges i kaldt vann i minst et døgn for å fjerne overflødig salt. Deretter koker du kjøttet sakte, sammen med grønnsaker som løk, gulrøtter og poteter, og krydder som laurbærblad og hele pepperkorn. Gryten bør koke i minst et par timer; dette gir kjøttet tid til å bli mørt og gir også tid for smakene i gryten å utvikle seg.

Det er viktig å merke seg at når du lager bankekjøtt gryte, jo lengre det koker, desto mer smakfull vil det bli. Du kan også eksperimentere med ulike krydder og ingredienser for å lage din egen unike vri på retten. Noen kjøkkensjefer liker å legge til litt rødvin eller øl i gryten for en dypere smak. Andre foretrekker å bruke buljong i stedet for vann for å gi gryten en rikere smak.

Andre populære variasjoner av bankekjøtt gryte inkluderer å tilsette bacon eller chorizo for ekstra smak. Uansett hvilke tillegginger du velger, er det en ting alle er enige om: bankekjøtt gryte er best servert varm, gjerne med en side av grovt brød for å suge opp den smakfulle sausen.

I konklusjon, bankekjøtt gryte er en rett som krever tålmodighet og tid, men resultatet er en herlig, hjertevarmende rett som er perfekt for kalde vinterkvelder. Så neste gang du har litt ekstra tid, hvorfor ikke prøve deg på å lage din egen bankekjøtt gryte? Du kommer ikke til å angre!.

Legg igjen en kommentar