Ingredienser
800 g spareribs Barbequesaus/marinade: 4 ss ketchup 2 ss honning 1 ss rødvinseddik 1 ss sennep 2 ts grillkrydder (kan sløyfes)
Tilberedning
Bland alle ingrediensene til sausen, og smør den over ribbene og legg dem på grillen. Pass på at de ikke blir brent. Tips: Legg et stykke aluminiumsfolie på grillen, og legg ribben over på folien hvis varmen blir for sterk. Som tilbehør smaker det godt med f.eks grillede maiskolber og bakte tomater med honning og litt løk.

Mer om Barbequesaus til spareribs

Barbequesaus er det hemmelige våpenet i enhver perfekte spareribs-oppskrift. Faktisk spiller denne smakfulle blandingen en helhetlig rolle i å frembringe den autentiske smaken av spareribs. Den unike kombinasjonen av barbequesaus gir spareribs en slik attraktiv aroma og deilig smak som er uvurderlig.

Opprinnelig stammer barbequesausen fra amerikansk grillkultur, særskilt fra sørstatene. Det finnes forskjellige variasjoner av barbequesaus avhengig av region. Noen er tykkere og søtere, mens andre er tynnere og mer eddikbaserte. For eksempel har Kansas City-stil barbequesaus et tykt, kraftig og søtt preg, ofte med en tydelig smak av melasse og brun sukker. I kontrast er North Carolina-stil barbequesaus tynnere med en sterk eddik-smak. Disse forskjellige varianter gir spareribs forskjellige smaksprofiler, noe som gjør at hver ribbebit er en ny gastronomisk opplevelse.

Når du velger barbequesaus til spareribs, spiller noen faktorer inn. Sausens konsistens er utrolig viktig; en tykkere saus vil henge bedre på kjøttet og gir det en rikere, mer robust smak. På den annen side, en tynnere saus kan gi en mer subtil, men fortsatt smakfull marinade. Hvis du vil ha en sterkere smak, er det lurt å marinere spareribs i barbequesaus over natten. Men hvis du er kort tid, vil noen få timer i kjøleskapet også gi et godt resultat.

En annen faktor er smaken på sausen selv. Barbequesaus kan være søt, røykaktig, krydret eller en kombinasjon. Hvis du foretrekker en søtere profil, kan du velge en saus med mye melasse eller brun sukker. For en røykaktig profil, se etter en saus med flytende røyk eller røykt paprika. Hvis du liker litt varme, prøv en saus med chilipulver eller cayennepepper.

Til slutt kommer det an på dine personlige preferanser. Noen liker å lage sin egen hjemmelaget barbequesaus for å kunne justere smaken nøyaktig etter ønske. Andre foretrekker bekvemmeligheten av å kjøpe en flaske høykvalitets barbequesaus fra butikken. Uansett hva du velger, kan det aldri være for mye vanskelig å smake seg frem til den ideelle barbequesausen for dine spareribs.

Å mestre kunsten å velge riktig barbequesaus til spareribs kan ta litt tid og eksperimentering, men belønningen er vel verdt innsatsen. En god barbequesaus kan virkelig løfte dine spareribs til neste nivå, og gi deg og dine gjester en helaften med uforglemmelig nydelse av saftige og smakfulle ribs.