Ingredienser:
5 dl hvetemel 1 dl sukker 4 dl H- melk 1 1/2 dl smeltet smør (helst melange) 3 ts bakepulver 2 egg

Fremgangsmåte:
La røren svelle i minst 30 min og stek vafler på vanlig måte.

Mer om BELGISKE VAFLER

Belgiske vafler er en verdenskjent delikatesse, men det er viktig å påpeke at belgiske vafler ikke bare er en generisk betegnelse. Faktisk representerer det to distinkte slag av vafler i Belgia – Brusselse vafler og Liége vafler – og hver har sin egen unike smak og tekstur.

Brusselvafler, kjent lokalt som «gaufres de Bruxelles», er luftige, lys og sprø. De er karakterisert av sin store rektangulære form og dype firkanter. De lages av en lett tynn røre som ligner på pannekakerøre, som blir helt inn i et vaffeljern til de er gyldenbrune. En av de beste tingene med Brusselvafler er deres evne til å ta komplementære pålegg som jordbær og krem, sjokolade, svinekjøtt og mer.

På den annen side, ser Liége vafler, eller «gaufres de Liége», helt annerledes ut. De er mindre og tyngre med en rik og robust tekstur. Deres mest bemerkelsesverdige trekk er de knasende perlesukkerkrystallene som er innbakt i dem. Disse sukkerkrystallene karamelliseres når de blir bakt og gir vaffelen en deilig søt og sprø finish. Disse vaflene blir ofte servert varme rett fra vaffeljernet, og trenger sjelden noe ekstra tilbehør eller pålegg, da de allerede er utrolig smakfulle.

Hver av disse vaffeltypene har sin distinkte historie og smak. De stammer fra forskjellige deler av Belgia og viser hvordan lokale ingredienser og kulinariske metoder har blitt brukt til å skape distinkt delikate vafler i forskjellige deler av landet. De er begge en viktig del av Belgias rike kulinariske arv og er typiske eksemplarer av landets forkjærlighet for god mat.

Selv om vi kjenner dem som en søt delikatesse, er belgiske vafler ikke bare forbeholdt dessert. I Belgia er det ganske vanlig å servere dem til frokost, ettermiddagste eller som gatemat. Du kan også finne dem i utallige kafeer, restauranter og matboder over hele Belgia. De er ikke bare en festlig delikatesse, men en integrert del av hverdagslivet i Belgia.

Til tross for at belgiske vafler tilbyr to bemerkelsesverdige variasjoner, er det også utallige tolkninger og tilpasninger av disse klassiske oppskriftene rundt om i verden. Fra å legge til forskjellige typer frukt og bær til å eksperimentere med krydder, skaper mennesker over hele verden sine egne tolkninger av belgiske vafler inspirert av lokale smaker og ingredienser. Alt dette viser bare den utrolige allsidigheten og populariteten til belgiske vafler.