3 liter fiskekraft
4 gulrøtter, delt i 2,5 cm lange/0,5 cm tykke staver
1 stor sellerirot, skåret i staver som gulrøttene
2 hakkede selleristenger
1-2 ss hvetemel, kan sløyfes
1 kopp kremfløte
2 ss sukker
1/4 kopp rødvinseddik
1/2 kopp kalvebuljong, kan sløyfes
salt
750 g blandet fisk (laks, torsk, kveite) delt i 5 cm store biter
3 store eggeplommer
ca 220 g rømme
hakket gressløk til pynt
Kok opp fiskekraften, tilsett grønnsakene og la småkoke 5 minutter. Visp melet med fløten og rør det inn i suppen, kok opp. Tilsett sukker og eddik etter smak, tilsett kalvekraft og salt. Tilsett fisken og kok opp, la småkoke 7-8 minutter. Visp eggeplommene med rømmen. Hell suppen i serveringsboller, rør 2-3 ss av rømmeblandingen i hver bolle og dryss på gressløk.