Ingredienser:
500 g kjøttdeig
1 ts salt
1/4 ts pepper
2 kokte, moste poteter
1 egg
1-2 dl vann
1 dl finhakkede syltede rødbeter
2 ss finhakket eller revet rå løk
2 ss kapers

Fremgangsmåte:
1. Bland først kjøttdeigen godt med salt og pepper. Ha i moste poteter og egg. Spe med vann og rør kraftig.

2. Tilsett rødbeter, løk og kapers og arbeid deigen godt sammen. Formes til ca. 8 store, 2 cm høye biffer.

3. Stekes i varm panne med smør eller margarin i ca. 2-3 minutter på hver side. De trenger ikke være helt gjennomstekte, men kan etterstekes i pannen som er trukket fra platen.

4. Ta opp biffene og kok ut pannen med litt vann og smak eventuelt til med litt buljong. «Biffene» serveres ofte på landlig vis med stekt egg, stekte poteter og syltede rødbeter. Skysausen helles over.