Ingredienser
4 skiver, ca. 3 cm tykke, benfritt storfekjøtt fra mørbrad, entrecôte eller filet salt og pepper olje til pensling
Tilberedning
Pensle biffene med olje og dryss over salt og pepper. Legg biffene på grillen og grill dem raskt på begge sider på høy varme. Skru ned varmen eller flytt biffene til en del av grillen hvor varmen ikke er så sterk. La biffene ettersteke i ca. 5-8 minutter, avhengig av hvor godt stekt du ønsker biffen. Server biffene med rødvinsmør, bakt potet og en grønn salat. Rødvinsmør: 100 g smør 2-3 ss rødvin 1 revet sjalottløk ½ ts paprikapulver pepper La smøret bli romtemperert og bland det med rødvin, sjalottløk, paprikapulver og litt nykvernet pepper. Legg over på litt matpapir og rull sammen til en pølse. Oppbevares i kjøleskap. Skjær skiver av smøret og legg over biffene.

Mer om Biff med rødvinsmør

«Biff med rødvinsmør» er en deilig rett som kombinerer saftig, mør biff med det rike, intrikate smaksspektrumet av rødvinsmør. Rødvinsmør kan kanskje virke litt skremmende for nybegynnere, men det er virkelig en enkel måte å heve enhver biffrett til en gourmetopplevelse. På bare noen minutter kan du forvandle en enkel hovedrett til en elegant, sofistikert skapelse som vil imponere enhver gourmet.

Rødvinsmør, også kjent som «beurre rouge», er rett og slett en reduksjon av rødvin og skalottløk, som er blandet med smør til det blir kremaktig. Det gir en rik, konsentrert rødvinssmak som går hånd i hånd med biffens robuste, umami-rike natur. Dette mørsmøret kan lages samtidig som biffen tilberedes, så det blir ingen unødvendig ventetid. Prøv også å legge til friske urter som timian eller rosmarin for ekstra dybde i smaken.

For å tilberede biff med rødvinsmør, vil du først grille eller steke biffen etter eget ønske. Når biffen er ferdig tilberedt, la den hvile i noen minutter mens du forbereder rødvinsmøret. Det er viktig å hvile biffen før servering, slik at kjøttsaftene har mulighet til å reabsorberes, noe som bidrar til en mer smakfull, saftig biff.

Laging av rødvinsmør er like enkelt som å lage en rask saus: Bare plasser vin og finhakket løk i en kjele, kok opp og la den kokes til den er redusert til omtrent halvparten av sin opprinnelige volum. Når vinen er redusert, fjern kjelen fra varmen og rør inn kubene med kaldt smør, en om gangen, til en glatt, silkeaktig saus dannes. Dette mørsmøret kan serveres umiddelbart over biffen, eller det kan holdes varmt til resten av måltidet er klart.

«Biff med rødvinsmør» er en perfekt hovedrett for spesielle anledninger, eller når du bare føler for en ekstra deilig middag. Det kan serveres med alle typer tilbehør, fra en enkel grønn salat til stekte poteter, grillede grønnsaker eller en rik potetmos. Uansett hvordan du velger å servere det, er biff med rødvinsmør en skikkelig trøstemat som tilfredsstiller smaksløkene på alle måter.

For en fullverdig gastronomiske opplevelse, kan du kombinere denne retten med en god flaske rødvin. Husk å velge samme type vin som du brukte til å lage rødvinsmøret. Dette vil skape en harmonisk smakskombinasjon som vil utheve og komplementere hverandre på en fantastisk måte.