2 biff av entrecôte 1,5 cm tykke
salt
pepper
usaltet smør
1/2 dl hakket sjalottløk
1/2 dl hakket skogsopp
1 dl rødvin gjerne rosé
evt. hakket timian
Vi har byttet ut de kostbare trøffelflakene med sjalottløk og sopp, i denne oppskriften.
Trim biffene. Tørk dem og dryss på litt salt og pepper. Gni det godt inn. Ha litt smør i pannen og la det bli nøttebrunt. Legg biffene i og stek dem ca. 3 minutter på hver side (medium). Snu bare en gang. Legges over på et varmt fat og dekkes med folie.
Ha bare et par ss sjy i pannen. Tilsett sjalottløk og sopp. La det surre 2-3 minutter. Kok ut pannen med vin og skrap i bunnen med treskje, så alt løsner. Kokes inn et par minutter til sausen tykner litt. Rør inn en ss smør. Smak godt til.
Øs sausen over biffene på varme tallerkener. Servér med smørdampede gulrøtter (julienne), sukkererter og nypotetbåter fra ovn eller panne.
Det er meg en gåte at man kan kalle en rett for biff med trøfler og så bytte ut trøflene med sjalottløk og sopp. Burde den ikke bare hete det da? Biff med løk og sopp? Trøfler selges hos flere velassorterte dagligvarebutikker, så tilgjengelighet er ikke noe argument. Ikke pris heller, man trenger jo ikke store mengder for å oppnå den unike opplevelsen trøfler byr på.