Ingredienser
2 biff av entrecôte 1,5 cm tykke salt pepper usaltet smør 1/2 dl hakket sjalottløk 1/2 dl hakket skogsopp 1 dl rødvin gjerne rosé evt. hakket timian
Tilberedning
Vi har byttet ut de kostbare trøffelflakene med sjalottløk og sopp, i denne oppskriften. Trim biffene. Tørk dem og dryss på litt salt og pepper. Gni det godt inn. Ha litt smør i pannen og la det bli nøttebrunt. Legg biffene i og stek dem ca. 3 minutter på hver side (medium). Snu bare en gang. Legges over på et varmt fat og dekkes med folie. Ha bare et par ss sjy i pannen. Tilsett sjalottløk og sopp. La det surre 2-3 minutter. Kok ut pannen med vin og skrap i bunnen med treskje, så alt løsner. Kokes inn et par minutter til sausen tykner litt. Rør inn en ss smør. Smak godt til. Øs sausen over biffene på varme tallerkener. Servér med smørdampede gulrøtter (julienne), sukkererter og nypotetbåter fra ovn eller panne.

Mer om Biff med trøfler og vinsaus

Biff med trøfler og vinsaus er en kulinarisk opplevelse som vil gi deg en fantastisk smaksopplevelse. Her er litt mer informasjon om denne retten, hvordan trøfler brukes og hvilke typer vin som passer best til denne retten.

Biff med trøfler og vinsaus er en klassisk kombinasjon som kan oppfattes som luksuriøs, ettersom trøfler er blant de mest dyrebare ingrediensene i verden. Trøfler, som er sopp som vokser under jorden, gir en intens, unik aroma og smak til retten. Svarte trøfler, som er mest utbredt i fransk matlaging, gir en intens jordnær smak og er ofte det foretrukne valget til denne retten. Kjøttet bør være av høy kvalitet for å komplementere trøflenes distinkte smak. Marinering av biffen over natten med hakket trøffel vil gi det en enda dypere smak.

Vinsausen spiller også en viktig rolle i denne retten. For å lage en perfekt vinsaus, bør man bruke en vin av god kvalitet. Rødvin er ofte det beste valget, men noen typer hvitvin kan også fungerer. Vinen skal kokes ned til en rik og konsentrert saus, med tilsetning av kraft, løk og krydder for ekstra dybde og kompleksitet.

For et komplett måltid, kan biff med trøfler og vinsaus serveres med en rekke tilbehør. For eksempel passer sauterte poteter, rosenkål, smørdampede gulrøtter eller ovnsbakte rotgrønnsaker utmerket godt til retten. Hvis du ønsker noe lettere kan du servere biffen med en frisk salat. Det er også viktig å ha et godt brød tilgjengelig for å suge opp restene av den deilige vinsausen.

Endelig, hvilken vin du skal drikke til biff med trøfler og vinsaus, kan være en personlig preferanse, men det er noen generelle retningslinjer som kan hjelpe. Høykvalitets rødvin, som Bordeaux eller Burgund, vil normalt utmerke seg. De har dybde og rikdom som komplementerer smakene i retten. Hvis du foretrekker hvitvin, kan en rik og tørr Chardonnay være et godt valg.

I konklusjon, biff med trøfler og vinsaus er en luksuriøs rett som er verdt å oppleve. Det er en perfekt måte å smake på noen av de fineste ingrediensene verden har å by på, levert i en kombinasjon som virkelig løfter frem det beste i hver av dem.