Ingredienser

200 g biff av ytrefilet storfe
6 stk. scampi
3 stk. tomat
1 stk. løk
1 båt. hvitløk
¼ ts kajennepepper
½ ts salt
1 ts sukker
1 ts tørket basilikum
½ ts chilipulver
¼ pk. tagliatelle

Tilberedning

1. Kok opp en panne med vann og slipp tomatene oppi når vannet koker. Ta opp tomatene etter ca. 1/2 minutt og ta av skallet.

2. Varm opp oljen i en jerngryte.
Skjær kjøttet i litt store biter og brun lett, ca. 1-1,5 min. Legg kjøttet til side og fres scampien.

3. Legg deretter tomatene over i oljen (samme som du stekte kjøttet i) grovhakk løken og hvitløken og ha i sammen med tomatene.

4. Tilsett kajennepepper, basilikum, salt og sukker. La dette småkoke ca. 30 minutter, smak til med ekstra chilipulver mot slutten, kjøttbitene koke med de siste 5 minuttene.

Serveres med tagliatelle og nybakt, varmt middelhavsbrød.