Ingredienser
Ca en halv pakke Spaghetti En spiseskje Olivenolje Etter smak Hvitløk 1 boks Hakkede tomater 1 stk Middelstor løk Krydder: Etter smak Chili/tabasco Parmesan eller annen ost
Tilberedning
Varm en panne på middels varme, ha i olje, løken i tynne halve ringer og evt. hvitløk. Stek til løken er myk og gyllen(ikke la løken bli brun, blir den det har du for sterk varme). Tilsett boksen med tomater, litt salt og chili etter smak. Nå setter du over pastavannet og koker pastaen etter anvisning. Når pastaen er ferdig, skal sausen være ganske tjukk, hell denne over pastaen i kjelen, (du har selvfølgelig tømt vannet av pastaen nå), strø litt ost over og spis.

Mer om Billig pastamiddag

Å spise sunn og god mat på et stramt budsjett kan ofte være en utfordring. Men frykt ikke! Pastamiddager er en enkel, fyldig og økonomisk måte å ernære seg på. Selv om pasta er billig, betyr det ikke at den må være kjedelig. Det finnes utallige enkle og kreative måter å lage smakfulle pastaretter på, uten å tømme lommeboken.

Pastasaus er en viktig faktor når det gjelder å skape variasjon og smak i en pastamiddag. En grunnleggende tomatsaus bestående av knuste hermetiske tomater, hvitløk, løk og krydder kan på utrolig vis forvandle den billigste pasta til en fyrstelig rett. Enda bedre, sausen kan lages i store porsjoner og fryses ned i mindre deler. På den måten har du alltid en rask og billig måltidsløsning handy.

En annen pasta variant som kan prøves ut er one-pot-pasta. Dette er en rett der alle ingrediensene, inkludert pasta, tilberedes i samme gryte. Dette betyr mindre oppvask og arbeid i kjøkkenet. En av de mest populære oppskriftene er one-pot-pasta med tomater, løk og hvitløk. I tillegg til å være enkel og billig, er denne retten også et komplett måltid i seg selv.

Når det gjelder valg av pasta, er det ikke alltid nødvendig å velge den dyreste sorten for å få en god smaksopplevelse. Tørket pasta av durumhvete er et utmerket budsjettalternativ. Denne pastaen har en solid tekstur som holder seg godt under tilberedning, og en mild smak som hjelper til med å fremheve smakene av sausen.

Inkluder gjerne grønnsaker i din pastamiddag for å øke næringsinnholdet uten å øke kostnadene for mye. Grønnsaker som gulrøtter, brokkoli, squash og spinat er rimelige alternativer, og de kan enten kokes sammen med pastaen, eller tilberedes separat og blandes inn rett før servering. Dette vil gi ekstra fiber og viktige mineraler til måltidet ditt, og vil også bidra til å gjøre måltidet mer fargerikt og fristende.

Å lage en billig pastamiddag trenger ikke være ensformig eller smakløst. Med litt kreativitet og planlegging kan du lett lage mange ulike, næringsrike og deilige pastaretter som vil tilfredsstille både smaksløkene og budsjettet ditt. Husk at selv de enkleste retter kan smake fantastisk med riktige smakskombinasjoner.