Ingredienser

Sukkerbrød:

4 egg
1,5 dl sukker
1,5 dl hvetemel
1 dl potetmel
1,5 ts bakepulver

Stivpisk eggedosis, bland forsiktig inn mel, potetmel og bakepulver. Røra helles i smurt form (ca 23 – 25 cm)
Stekes på nederste rille i 45 – 60 min på 150 grader

Tilberedning

Kaka fyller jeg med bringebær og rips blandet og hjemmelaget vaniljekrem. Du bør knuse bæra en del slik at det kommer ut saft og ripsen ikke triller av kaka. Saften som siver ut heller du selvfølgelig over med bærene slik at den får trekke seg inn i sukkerbrødet og kaka blir saftig.

Vaniljekrem:

1 egg
1 ss sukker
1 ss potetmel
3 dl melk/fløte
1 ss vaniljesukker

Ha egg, sukker og potetmelk i en kjele og rør ut. Tilsett melk/fløte og la det koke opp. Vaniljesukkeret has i når kremen er avkjølt.