Ingredienser
1 stk. egg 1 skive brød (helst grovt) 2 stk. ansjosfileter
Tilberedning
Du kan legge eggene i kokende eller kaldt vann, men beregn koketiden fra det «kalde» vannet begynner å koke. Du bør stikke et lite hull på egget før det kokes for at egget ikke skal sprekke under koking. Stikk hullet i den butte enden hvor luftlommen ligger.

Mer om Bløtkokt egg og ristet brød med ansjosfileter

Bløtkokt egg og ristet brød med ansjosfileter, det er en kombinasjon som kanskje ikke umiddelbart ligger foran i tankene dine når det er snakk om frokost eller lunsj. Men, tar du vare på disse produktene, vil dette måltidet overraske deg med sine saftige smaker og særegne aromaer.

Bløtkokt egg er en klassisk del av frokostmenyen. Det er lett på magen og kan varieres på utallige måter. Kombinasjonen av en myk og rennende eggeplomme med et ristet stykke brød kan gi en enkel, men likevel tilfredsstillende opplevelse. Det er viktig å vite at koketiden avgjør konsistensen på egget. Hvis du vil ha et bløtkokt egg, bør koketiden ligge på mellom fire og seks minutter, avhengig av størrelsen på egget.

Ristet brød, også kjent som toast, er en annen klassiker som ikke trenger mye introduksjon. Hvordan det kan forvandle smaken av et vanlig stykke brød, er nesten magisk. Kombiner dette med bløtkokt egg, og du får en symfoni av smaker og teksturer: sprøtt, mykt, kremet og smeltet, alt på en gang.

Akkurat som egg og toast, har ansjos sine egne fordeler. Disse små fiskefiletene er fulle av smak og brukes i mange matkulturer verden over. Mange tenker kanskje ikke at ansjosfileter gir det lille ekstra til et allerede deilig måltid, men de gir faktisk en kraftig smakskick som komplementerer de andre ingrediensene på tallerkenen din. Ansjosfileter er rike på omega-3 fettsyrer og vitamin B12, så de er bra for helsen din og gir et velsmakende vri på frokost eller brunch.

Kombinert sammen, gir disse tre ingrediensene et sunt og balansert måltid. Spesielt er proteininnholdet i denne kombinasjonen ganske høyt, noe som gjør det til en god start på dagen eller et solid lunsjalternativ.

Til slutt skal det sies at bløtkokt egg og ristet brød med ansjosfileter er et ganske enkelt, men likevel overraskende tilfredsstillende måltid. Det er dessuten fullt av næringsstoffer som kroppen vår trenger for å fungere optimalt. Så, neste gang du er lei av den vanlige toasten med syltetøy, hvorfor ikke prøve noe nytt og litt annerledes, som ristet brød med ansjos og bløtkokt egg? Det kan vise seg å være et spennende og deilig alternativ.