Ingredienser

600 gram blåbær
2 1/2-3 dl sukker
125 gram smør
3 dl hvetemel
3 ss melis
5 ss kaldt vann

Tilberedning

1. Rør sukker og blåbær og la det stå natten over. Rør av og til.

2. Hell av saften (som kan brukes til andre ting).

3. Smuldre sukker og mel og tilsett melis. Til slutt vann, slik at deigen blir passe. Sett deigen kaldt ca. 1/2 time.

4. Fordel halve deigen i en paiform, godt opp på sidene. Prikk med gaffel. Stek i ca. 10-15 min. ved 200 grader.

5. Fyll paiskallet med bærene. Kjevle ut resten av deigen og fordel som lokk. Pensle med pisket egg. Lag et lite hull i midten slik at dampen kommer ut.

6. Serveres lun med pisket krem eller vaniljekrem til, eller en blanding av vaniljekrem og pisket krem.

PS! Her går det fint an å bruke solbær også.