Ingredienser:
Paideig: 90 g smør 3 dl hvetemel 150 g Kesam 1 ss sukker 15 – 20 mandler Steketemp.: forstek 225 C – etterstek 200 C Steketid: forstek 8-10 min – etterstek 30-35 min Fyll: ca. 400 g blåbær 3 ss sukker 1 ss maisennamel eller potetmel egg til pensling

Fremgangsmåte:
Mal mandlene i en foodprocessor eller mandelkvern. Arbeid sammen smør i terninger, hvetemel, Kesam, sukker og malte mandler til en glatt deig. Deigen kan med fordel lages i en foodprocessor. Pakk deigen i plastfilm og la den ligge kaldt i ca. 30 minutter. Kjevle eller trykk ut 3/4 av deigen i en paiform, ca. 20 cm, og prikk deigen godt med en gaffel. Forstek paibunnen. Fyll: Bland sukker og maisenna/potetmel og legg bær og sukker lagvis i den forstekte paibunnen. Kjevle ut resten av deigen og skjær den i strimler, gjerne med en baketrinse og legg dem som et gitter over bærene. Legg også en strimmel rundt kanten av formen. Stek paien videre. Server blåbærpaien med vaniljekrem.

Mer om Blåbærpai med vaniljekrem

Blåbærpai med vaniljekrem er en klassisk amerikansk dessert som har skapt bemerkelsesverdig popularitet over hele verden. Dette skyldes hovedsakelig dens unike blanding av skarpe blåbær med jevn vaniljekrem, innpakket i en sprø og buttery skorpe. Men visste du at det er mange måter å tilpasse denne oppskriften på?

De beste blåbærpaiene er laget med ferske blåbær for å få den fyldige frukt smaken som skiller dem ut. Men, avhengig av sesongen, er det ofte nødvendig å ty til fryste bær, og faktisk er fryste blåbær et godt alternativ da de ofte bevarer mer av næringsstoffene enn de ferske og holder seg lengre. Når det gjelder vaniljekremen, finnes det mange forskjellige oppskrifter tilgjengelig med ulike grader av vanskelighetsgrad og ulike ingredienser.

Når det kommer til skorpen, anbefales en klassisk, flaky pai-deig. Denne type deig kan være litt vanskelig å lage selv, men resultatet er verdt innsatsen. Paideigen skaper en rik, buttery kontrast til den søte fyllingen. For et spennende alternativ, kan du prøve en havregryn-bunn for ekstra tekstur og smak.

En blåbærpai med vaniljekrem kan serveres på mange forskjellige måter. Noen foretrekker den lun, rett ut av ovnen, mens andre liker den kjølig etter et opphold i kjøleskapet. Noen liker å toppe sin pai med en kule vaniljeisd. Andre kan foretrekke et dryss av melis eller kremfløte.

Til slutt, det er viktig å merke seg at blåbærpai med vaniljekrem, selv om det er en relativt enkel dessert å lage, krever litt tid og omsorg. Bunnene må forberedes og avkjøles, fyllet må tilberedes, og selve paien trenger tid til å steke i ovnen. Men når du sitter der med en varm, duftende blåbærpai foran deg, kommer du til å innse at hver eneste sekund var verdt det. Desserten er en fest for sansene, og så god at den er verdt å lage til alle de spesielle anledningene.