Ingredienser:
br> Paideig:
90 g smør
3 dl hvetemel
150 g Kesam
1 ss sukker
15 – 20 mandler
Steketemp.: forstek 225 C – etterstek 200 C
Steketid: forstek 8-10 min – etterstek 30-35 min
Fyll:
ca. 400 g blåbær
3 ss sukker
1 ss maisennamel eller potetmel
egg til pensling
Fremgangsmåte:
br> Mal mandlene i en foodprocessor eller mandelkvern.
Arbeid sammen smør i terninger, hvetemel, Kesam, sukker og malte mandler til en glatt deig. Deigen kan med fordel lages i en foodprocessor. Pakk deigen i plastfilm og la den ligge kaldt i ca. 30 minutter.
Kjevle eller trykk ut 3/4 av deigen i en paiform, ca. 20 cm, og prikk deigen godt med en gaffel. Forstek paibunnen.
Fyll:
Bland sukker og maisenna/potetmel og legg bær og sukker lagvis i den forstekte paibunnen.
Kjevle ut resten av deigen og skjær den i strimler, gjerne med en baketrinse og legg dem som et gitter over bærene. Legg også en strimmel rundt kanten av formen. Stek paien videre.
Server blåbærpaien med vaniljekrem.