Blåbærmuffins

Ingredienser:
125 g smør 4,5 dl hvetemel 1 1/4 dl sukker 3 ts bakepulver 1 egg 1 1/4 dl melk 1 1/4 dl kefir (eller lettrømme) 2 dl blåbær (eller andre bær)som blandes med 1/4 dl hvetemel Toppdekke: 3/4 dl hvetemel 40 g sukker 1/2 ss vaniljesukker 30 g smeltet smør

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 180 grader. Smelt smøret og la det avkjøle. Bland hvetemel, sukker og bakepulver i en bolle. Pisk egget lett sammen og bland i smeltet smør, melk og kefir. Lag en grop i det tørre og rør i eggeblandingen. Deigen trenger ikke være helt glatt, for mye røring vil gå ut over konsistensen. Bland bærene i hvetemelet (1/4 dl) og rør dem veldig forsiktig inn i røren. Bland sammen ingrediensene til topplaget. Fyll røren i muffinsformer, nesten opp til kanten. Jeg bruker de vanlige (ca 1 dl.) formene, men setter dem opp i muffins-brett slik at de ikke flyter utover. Hvis du ikke har det, bør du trolig ikke fylle formene helt opp, men heller bruke litt flere. Dryss topplaget over. Stek kakene midt i ovnen, 25-30 min. for store former og litt kortere tid for mindre. Hvis bærene er frosne trengs litt lenger steketid.

Porsjoner: 12 stk

Om Blåbærmuffins

Blåbærmuffins er et utmerket eksempel på hvordan blåbær kan brukes i bakverk for å gi en unik og deilig smak. Det er også verdt å merke seg at blåbærmuffins er mer enn bare en søt godbit. Denne flotte lille bakverket har en lang historie, og mange helsefordeler på grunn av hovedingrediensen, blåbær.

De aller første blåbærmuffinsene ble laget i Amerika, der blåbær er rikt tilgjengelig. Blåbærmuffinsene vi kjenner i dag ble endelig populære på 1980-tallet, da trenden med måltider på farten begynte å ta av. Muffinsene oppfylte behovet for raskt, lettforståelig mat som likevel var smakfull og mettende. Muffinsene ble raskt en fast del av amerikanske kafeer og bakerier, og har siden spredt seg over hele verden.

Selv om blåbærmuffins er kjent for sin søte smak, har de også mange helsefordeler. Blåbærets helsefordeler har vært kjent i århundrer. Frukten er rik på antioksidanter, som bidrar til å bekjempe skadelige frie radikaler i kroppen. Disse antioksidantene kan hjelpe til med alt fra å støtte hjertehelsen til å forbedre huden. Blåbær inneholder også en betydelig mengde fiber, som støtter fordøyelsen, og vitamin C, som styrker immunforsvaret.

Dersom du leter etter en helsevennlig tilnærming til blåbærmuffins, kan du vurdere å lage de med fullkornsmel, redusert sukkermengde og sunnere oljer, som kokos, oliven- eller rapsolje. Du kan også tilsette ekstra blåbær for en økt dose med antioksidanter. Blåbær kan også bli erstattet med andre bær eller frukt for en mer variert smak.

Så neste gang du passerer det lokale bakeriet, hvorfor ikke stoppe og kjøpe en blåbærmuffin? Ikke bare vil du nyte en deilig godbit, men du mottar også mye nødvendig næring fra blåbæret. Uansett hvor du nyter din blåbærmuffin, enten det er hjemme eller på farten, er dette bakverket en fantastisk måte å ta vare på din søte tann samtidig som du også tar vare på kroppen din.

Sammenfattende, blåbærmuffins er et velsmakende, praktisk matvalg som kan tjene både dine helsebehov og din appetitt. Når du tilbereder dem hjemme, har du full kontroll over ingrediensene, og kan til og med tilpasse dem for å passe til dine ernæringsbehov. Uansett om det er til frokost, dessert eller en ettermiddagssnack, er blåbærmuffins et utmerket valg.

Legg igjen en kommentar