Ingredienser
400 g blåskjell 1 dl hvitvin 1 ss olivenolje 2 ss dill, finhakket 200 g petit pois, ferske eller frosne 2 plommetomater 4 tynne skiver spekeskinke Solsikkeolje
Tilberedning
Damp blåskjell i hvitvin til de åpner seg, ca 3-5 min. Avkjøl. Ta innmaten ut av skallet og fjern byssustråden (skjegget). Marinér innmaten i olivenolje og dill. Ta erter ut av belgen. Kok dem 20 sek i lettsaltet vann. Avkjøl i isvann. Fjern det ytterste skinnet på ertene. Kutt noen snitt i toppen på tomatene. Kok dem 10 sek i fosskokende vann. Avkjøl i isvann. Del tomatene i fire, fjern innmaten og kutt kjøttet i små biter. Del spekeskinke i mindre biter. Stek i olje til de blir sprø. La skinkebitene renne av seg på kjøkkenpapir.

Mer om Blåskjell med skinkechips og petit pois

Blåskjell med skinkechips og petit pois er en unik kombinasjon som kan bli et showstopping tillegg til ethvert måltid. Denne retten tilbyr en blanding av forskjellige smaker og teksturer, noe som gir en spennende kulinarisk opplevelse for de som prøver den. Petit pois, som er små, delikate grønne erter, gir sødme og en dose sunne næringsstoffer som balanserer den salte, rike smaken av skinkechips.

Blåskjellene i denne retten er hovedingrediensen og gir en deilig sjømatflair. Disse muslingene er like vakre som de er smakfulle, med sine levende blå skall og delikate kjøtt. Blåskjell er en kraftig kilde til flere nødvendige næringsstoffer, inkludert protein, vitamin B12, jern og selen. I tillegg inneholder de omega-3 fettsyrer, noe som er gunstig for hjertehelsen. Når de tilberedes korrekt, forblir blåskjellene saftige med en lett havsmak som passer godt sammen med sterkere ingredienser som skinkechips.

Skinkechipsene gir et knasende element til retten. Tradisjonelt er skinkechips laget av tynne skiver skinke som er stekt eller bakt til de blir sprø. De gir retten en salt og rik smak som utfyller blåskjell og petit pois perfekt. Selv om de er små, pakker skinkechips en stor punch når det gjelder smak.

Petit pois er små, unge erter som er søtere og mer smakfulle enn deres eldre kolleger. Den egner seg godt til lett og delikat mat. De er rike på vitaminer og mineraler, spesielt vitamin C og K og har også rikelig med kostfiber for fordøyelsen. I denne retten fungerer petit pois både som en smakforsterker og som en fargepop, noe som gir retten en vakker grønn fargekontrast.

Sammen sørger blåskjell, skinkechips og petit pois for en rett som er like fornøyelig som den er smakfull. Hver ingrediens bringer sin egen unike kvalitet til retten, noe som resulterer i en overdådig blanding av smaker og teksturer. Om du er en sjømatelsker eller bare er på jakt etter noe annerledes, er blåskjell med skinkechips og petit pois en rett du bør prøve. Det er et enkelt og smakfullt alternativ som vil bringe litt ekstra pizzazz til ethvert måltid.

Så neste gang du føler for å slå ut håret og prøve noe annerledes på kjøkkenet, gi blåskjell med skinkechips og petit pois en sjanse. Det lover å være en kulinarisk opplevelse som er like behagelig å tilberede som det er deilig å spise.