Ingredienser

400 g blåskjell
1 dl hvitvin
1 ss olivenolje
2 ss dill, finhakket

200 g petit pois, ferske eller frosne

2 plommetomater

4 tynne skiver spekeskinke
Solsikkeolje

Tilberedning

Damp blåskjell i hvitvin til de åpner seg, ca 3-5 min. Avkjøl. Ta innmaten ut av skallet og fjern byssustråden (skjegget). Marinér innmaten i olivenolje og dill.

Ta erter ut av belgen. Kok dem 20 sek i lettsaltet vann. Avkjøl i isvann. Fjern det ytterste skinnet på ertene.

Kutt noen snitt i toppen på tomatene. Kok dem 10 sek i fosskokende vann. Avkjøl i isvann. Del tomatene i fire, fjern innmaten og kutt kjøttet i små biter.

Del spekeskinke i mindre biter. Stek i olje til de blir sprø. La skinkebitene renne av seg på kjøkkenpapir.