Ingredienser
1 kg blåskjell
50 g gulrot
50 g fennikel
1 00 g hermetiske brune bønner
1 dl hvitvin
4 ss olivenolje
12 spissmorkler (kan sløyfes)
Tilberedning
Legg blåskjellene i kaldt vann i 15 minutter. Kast knuste skjell. Kok opp skjellene i hvitvin til de åpner seg. Plukk ut skjellene, kast skallene og ta vare på kraften.
Har du morkler, gjør slik: Skjær av nederste del av stilken og del soppen i to. Forvell soppen 3 ganger i 1 minutt (kok opp, kok i 1 minutt, skift vann og gjenta 2 ganger. Viktig!).
Del grønnsakene i strimler og surr dem i kokekraften sammen med morklene. Blåskjell og bønner tilsettes mot slutten. Varm opp og servér. Som saus bruker du kraften og litt god olivenolje.