Ingredienser

750 g ferske blåskjell

Kraft:
5 dl kyllingkraft
5 dl hvitvin
1 vårløk, renset og skåret i skiver
1/4 bunt bladpersille, hakket i store biter
1 ts havsalt
1 ts sukker
1 ts hvite pepperkorn
4 laurbærblader

Syltet slangeagurk:
1 agurk, skrelt
4 ss rød- eller hvitvinseddik
1 ts havsalt
1 ts sukker

2 fedd hvitløk
2 ss olje, extra virgin
1 ss frisk estragon, grovhakket
2 ss bladpersille, grovhakket

4 egg, ferske hardkokte
En klype hvit pepper, kvernet

Tilberedning

Skrubb, rens, skyll og hell vannet av skjellene. Fjern «skjegget».

Ha alle ingrediensene til kraften i en mellomstor, tykkbunnet kjele og kok opp. Skru ned varmen og la det koke inn uten lokk til halvparten er igjen. Skru opp varmen igjen og tilsett skjellene mens du rører godt. Når blåskjellene begynner å åpne seg, tar du kjelen vekk fra platen. Ta ut skjellene og legg dem over i en bolle. Kast alle som ikke åpner seg. Vær forsiktig så du ikke koker skjell for lenge. Ta innmaten ut av skjellene og legg den til side i en bolle. La resten av kraften koke inn til bare halvparten er igjen, slik at smaken blir god og kraftig.

I mellomtiden lager du syltet agurk. Del den skrelte agurken i to på langs og fjern frøene. Legges med snittflaten ned og skjæres på skrå i 1/2 cm tykke skiver. Legg skivene i en bolle og hell over eddik, salt og sukker. Bland alt godt. Dekk til bollen og la den stå i kjøleskap i minst en time.

Knus hvitløk og litt havsalt med halvparten av olivenoljen i en morter til det er godt blandet. Ha dette over innmaten fra skjellene sammen med urtene og ca 1/2 dl kraft. Bland inn den syltede agurken.

Skrell eggene, del i skiver og legg dem på tallerkener. Legg over blåskjell og agurk. Ha på pepper, og drypp over resten av olivenoljen.