Ingredienser
Saus: 12 skoldede tomater 1 ss sukker 1 laubærblad 1.5 ts. paprikapulver 30 gr smør 1 ts. basilikum Koftaboller: 1½ blomkålshode 2 dl. kikertsmel 1 ts. kummin 1 ts. koriander 1 ts. gurkemeie 1 ts. ingefær 1 ts. paprikapulver olje til fritering
Tilberedning
Sausen lager du ved å koke opp de skoldede tomatene og de andre ingrediensene til de danner en tykk saus. Tilsett salt og pepper etter smak når sausen er ferdig. Hakk blomkålen til svært fine biter, evt. med foodprocessor, og bland den med kikertmelet, krydrene og evt .litt vann dersom konsistensen blir for tørr. Salt etter smak. Lag så runde boller av deigen med ca. 3 cm. tykkelse. Frityrstek deretter bollene i varm olje til de er gyldenbrune (oljen skal ikke være så varm at den ryker, men varm nok til at bollene freser – stek noen om gangen). La bollene renne av seg overflødig olje, hell over sausen og server med godt brød eller ris til.

Mer om emnet: Blomkålskofta

Blomkålskofta er en ny form for matrett som har blitt populær på global basis de siste årene. Denne retten tar den tradisjonelle kofta-oppførselen og gir den en sunnere og mer vegetarisk vri. Istedenfor å bruke kjøtt, blir blomkålskofta laget hovedsakelig av delikat, mykt blomkål. Denne grønnsaken er kjent for sin allsidighet i matlaging og gir en spennende alternativ til de vanlige kjøttvariantene av kofta.

Blomkålskofta passer perfekt for vegetarer og dem som prøver å kutte ned kjøttforbruket sitt. Det er imidlertid ikke bare vegetarer som blir tiltrukket av denne retten. Blomkålskofta har en unik smak og tekstur som appellerer til et bredt spekter av matelskere. Kombinasjonen av blomkål, krydderier og sauser gir en uimotståelig matopplevelse som er vanskelig å motstå.

For å forberede blomkålskofta, kokes blomkålen først til den er mør. Deretter moses den og blandes med ulike krydderier og bindingselementer som for eksempel mel, egg eller poteter. Hele blandingen formes til små boller eller patties, som deretter stekes eller grilles til de er gylne og sprø. De kan serveres med ris, pasta, salat eller i pitabrød for en enkel, men mettende måltid.

Hva angår ernæringsverdien, er blomkålskofta et ypperlig valg. Blomkål er en utmerket kilde til vitaminer og mineraler, og den inneholder også en god mengde fiber som hjelper fordøyelsen. I tillegg er den lav i kalorier, noe som gjør den til et godt valg for de som ser etter sunne måltider.

Blomkålskofta er en innovativ rett som viser at vegetarisk mat kan være både smakfullt og næringsrikt. Det er en kulinarisk oppfinnelse som er verdt å prøve, enten du er vegetarianer eller bare vil prøve noe nytt og spennende. Med sin unike blanding av smaker og teksturer, gir blomkålskofta en helt ny dimensjon til vegetarmat.

Alt dette gjør blomkålskofta til et ypperlig alternativ for de som søker etter en sunn og smakfull rett. Den kan enkelt tilpasses til forskjellige dietter og matpreferanser, og lager en tilfredsstillende, næringsrik og deilig måltid som alle i familien kommer til å elske. Prøv det selv for å oppdage hvorfor denne retten har fått en spesiell plass på mange matbord rundt om i verden!.