Saus:
12 skoldede tomater
1 ss sukker
1 laubærblad
1.5 ts. paprikapulver
30 gr smør
1 ts. basilikum
Koftaboller:
1½ blomkålshode
2 dl. kikertsmel
1 ts. kummin
1 ts. koriander
1 ts. gurkemeie
1 ts. ingefær
1 ts. paprikapulver
olje til fritering
Sausen lager du ved å koke opp de skoldede tomatene og de andre ingrediensene til de danner en tykk saus. Tilsett salt og pepper etter smak når sausen er ferdig.
Hakk blomkålen til svært fine biter, evt. med foodprocessor, og bland den med kikertmelet, krydrene og evt .litt vann dersom konsistensen blir for tørr. Salt etter smak. Lag så runde boller av deigen med ca. 3 cm. tykkelse. Frityrstek deretter bollene i varm olje til de er gyldenbrune (oljen skal ikke være så varm at den ryker, men varm nok til at bollene freser – stek noen om gangen).
La bollene renne av seg overflødig olje, hell over sausen og server med godt brød eller ris til.