Ingredienser
2 krabbeskall 1 stor blomkål 100 g smør 2 kyllingbuljongterninger 100 g sevrugakaviar eller Limfjordkaviar 2 dl creme fraiche 2 kvister kjørvel 1 knivblad karri 2 knivblad paprika salt og pepper
Tilberedning
Rens og del opp blomkålen i buketter. Skjær i små biter og kok i to minutter. Kok opp to liter vann med buljongterningene og tilsett blomkålbitene. Kok i 14 minutter. Løft blomkålen opp og bland med litt av kokevæsken i en bolle. Ta vare på rognen fra krabben og mos den sammen med litt av krabbekjøttet. Tilsett litt olivenolje for å få en lett konsistens. Smak til med salt og pepper. Ha blomkålmiksen i en matmølle sammen med creme fraiche og smør. Smak til med salt og pepper om nødvendig. Fordel kremen på seks tallerkener. På toppen fordeles krabberognen og dernest krabbekjøttet, kaviaren legges som en krone på til slutt. Pynt med kjørvel og karri- og paprikapulver.

Mer om Blomkålsmousse med krabbe og kaviar

Blomkålsmousse med krabbe og kaviar er en kulinarisk nytelse som kombinerer den milde og litt søte smaken av blomkål med den rike og sterke smaken av krabbe og luksusen av kaviar. Denne delikate og imponerende varianten av blomkålsmousse er en glitrende hit på enhver forrett- eller forretningsmiddagsmeny.

Blomkålsmoussen er den stjernen i denne parabolen. Den er laget ved å blande kokt blomkål med gelatin, melk, kremfløte og krydder til en smidig og luftig konsistens. For et vegetarisk alternativ kan gelatin erstattes med agar-agar, en organisk forbindelse hentet fra sjøplanter. Her er det de individuelle smakspreferansene som bestemmer, og noen ganger blir det også brukt et dash hvitvin for en mer raffinert effekt.

Den andre hovedkomponenten i denne oppskriften er krabben. Den kan serveres på en rekke forskjellige måter, avhengig av personlig preferanse. Noen foretrekker det som en enkel krabbesalat som blir plassert på toppen av blomkålsmoussen, mens andre koker krabben med urter og smør før den brukes. Det er også et stigende antall alternativer for de som ønsker en mer bærekraftig eller vegetarisk alternativ, som bruker plantebaserte krabbealternativer.

Kaviar er en av de mest luksuriøse ingrediensene i oppskriften, som gir en herlig kontrast til den myke blomkålsmoussen og den rike smaken av krabbe. Kaviar tilbyr en smak av havet og en deilig salt smak som virkelig fremhever det totale smaksbildet. Der er mange forskjellige typer kaviar tilgjengelige på markedet, fra beluga til mindre kostbart laks rogn.

Til slutt er presentasjon av blomkålsmousse med krabbe og kaviar like viktig som smaken. Den hvite blomkålsmoussen blir ofte dandert i et glass eller på en tallerken, toppet med krabben og så en skje med glitrende kaviar på toppen. Friske urter, som dill eller persille, kan også brukes som garnityr for ekstra farge og smak.

Blomkålsmousse med krabbe og kaviar er mer enn bare en rett, det er en kulinarisk opplevelse som tilfredsstiller alle sanser. Fra det visuelle utseendet til den varierte tekster-rikheten, til den dypt tilfredsstillende smaken, er dette en oppskrift som virkelig feirer blomkålens allsidighet og sjømatens rike smak.